Het Friese paard

Het Friese paard - Jorieke Savelkouls | Fthsonline.com

... Al in de 13e eeuw was de Fries bekend, en ook nu nog vertoond dit imponerende en elegante paard duidelijke overeenkomsten met zijn verre voorouders ... Uitgeverij Bornmeer Noordboek » Het Friese Paard ... . Friese paarden te koop - Friese paarden te koop bij Friesian Horse Stables. Hoge kwaliteit en optimale service. Lees snel verder over Friese paarden te koop. O.a. Friese hengsten, ruinen en friese merries. Het Koninklijk Fries Paarden-Stamboek (KFPS) is in 1879 opgericht, is gezeteld in Drachten en wordt in 72 landen vertegenwoordigd. Op dit moment staan er 70.000 Friese paarden geregistreerd bij het stamboek. Foto: Kees van de Veen. De geschiedenis van het Friese paard gaat ver ... Het Friesche Paard ... . Op dit moment staan er 70.000 Friese paarden geregistreerd bij het stamboek. Foto: Kees van de Veen. De geschiedenis van het Friese paard gaat ver terug. De voorlopers van het huidige Friese paard worden al ... Vereniging Het Friese Tuigpaard geeft advies aan concoursuitschrijvende organisaties en commissies voor ringsteekwedstrijden. De vereniging heeft op dit moment bijna 300 leden waarvan het grootste gedeelte in Friesland woont, maar ook in Brabant is een hele actieve groep rijders. Vereniging Het Friese Tuigpaard 40 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop friese paarden op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig friese paarden Omdat het Friese paard niet alleen gefokt wordt in Friesland is het van groot belang dat er een goed centraal fokbeleid is. Het goed uitselecteren van de ouderdieren om tot een goede volgende generatie te komen is zeer belangrijk. Door een volledige boekhouding bij te houden van de kwantitatieve (de ik wil meer weten over het friezen paard. michael kleijn. 7 jaar geleden . hoi ik had een vraag over paarden want moet een paarden bundel maken van 25 paarden rassen en ik moet het leef gebied van een fries hebben maar ik kan dat nergens vinden hoop dat ik snel antwoord krijg Altijd al willen weten hoe de jury naar een paard kijkt tijdens de keuring? KFPS-jurylid Sabien Zwaga gaat in een online mini-cursus -webinars- alles vertellen over het beoordelen van het Friese paard. JongKFPS organiseert twee webinars, bestaande uit een deel theorie en een deel praktijk. Theorie- en praktijkavond Tijdens de eerste avond op vrijdag 26 […] Het Friese paard Het Friese paard is het enige inlandse paardenras van Nederland, reeds in de 13e eeuw was het Friese type bekend. Door een consequent fokbeleid vertoont het Friese paard zoals we dat nu kennen, nog steeds de specifieke raseigenschappen en daardoor overeenkomsten met zijn verre voorouders....

INFORMATIE

AUTEUR
Jorieke Savelkouls
DIMENSIE
10,77 MB
BESTANDSNAAM
Het Friese paard.pdf

OMSCHRIJVING

Het Friese paard is een van de meest iconische paardenrassen ter wereld. Daarnaast is het een van de oudste paardenrassen van Europa. Maar hoe ver terug gaat de geschiedenis van het Friese paard? Hoe Fries is het Friese paard eigenlijk?Dit boek vertelt het verhaal van het Friese paard, voor paardenliefhebbers en liefhebbers van het Friese paard, voor Friezen en voor diegenen die zich graag verdiepen in geschiedenis. Het vertelt immers ook het verhaal van Friesland zelf en van een Nederlandse, Europese en zelfs een wereldgeschiedenis aan de hand van dit paardenras en een levend stukje Nederlands erfgoed.Jorieke Savelkouls studeerde in 2010 cum laude af als historicus aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in internationale betrekkingen, Europese geschiedenis, koloniale geschiedenis, Niet-Westerse geschiedenis en geschiedenis van de Koude Oorlog.

Wil je het boek lezen?Het Friese paard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jorieke Savelkouls. Lezen Het Friese paard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN