Het is klasse, suffie, niet identiteit!

Het is klasse, suffie, niet identiteit! - Ewald Engelen | Fthsonline.com

...t is klasse, suffie, niet identiteit! heeft Ewald Engelen een aantal columns gebundeld die de afgelopen jaren in De Groene Amsterdammer en FTM verschenen ... Het is klasse, suffie, niet identiteit!, Ewald Engelen ... ... . De columns gaan vergezeld van een aantal eveneens in De Groene verschenen interviews met Angelsaksische auteurs, die zich net als Engelen bezighouden met de samenhang tussen sociaaleconomische kwesties en wat hij ... Het is klasse, suffie, niet identiteit! Identiteitspolitiek leidt de aandacht af van de klassenstrijd [Recensie] Identiteitspolitiek is tegenwoordig bijna een scheldwoord. Wie aan identiteitspolitiek doet, heeft alleen oog voor de eigen groep en niet voor het algemeen belang. In het Nederlandse debat hierover neemt financ ... Het is klasse, suffie, niet identiteit! - Ewald Engelen ... ... . Wie aan identiteitspolitiek doet, heeft alleen oog voor de eigen groep en niet voor het algemeen belang. In het Nederlandse debat hierover neemt financieel geograaf Ewald Engelen een prominent positie in. Vorige jaar publiceerde hij zijn pamflet met de veelzeggende titel 'Het is klasse, suffie, niet identiteit', een speelse verwijzing naar Bill Clintons beroemde uitspraak 'It's the economy, stupid! titel Het is klasse, suffie, niet identiteit! auteur Ewald Engelen uitgave Paperback uitgever Editie Leesmagazijn, 2018 isbn 9789491717529 prijs 17,95 euro . Lees ook: Identiteitspolitiek leidt tot tweede keus activisme Het is klasse, suffie, niet identiteit! Ewald Engelen. Sinds de Fortuyn-revolte van 2002 staart de babbelende kaste zich blind op identiteitspolitiek. Talkshows, praatprogramma's, nieuwsrubrieken, kranten, tijdschriften: het gaat al vijftien jaar lang over de islamisering van Nederland, hoofddoekjes, dubbele nationaliteiten ... Ewald Engelen in debat met Warda El-Kaddouri en Marc Swyngedouw in Brussel op donderdag 7 maart 2019....

INFORMATIE

AUTEUR
Ewald Engelen
DIMENSIE
5,67 MB
BESTANDSNAAM
Het is klasse, suffie, niet identiteit!.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds de Fortuyn-revolte van 2002 staart de babbelende kaste zich blind op identiteitspolitiek. Talkshows, praatprogramma's, nieuwsrubrieken, kranten, tijdschriften: het gaat al vijftien jaar lang over de islamisering van Nederland, hoofddoekjes, dubbele nationaliteiten, genderneutrale rompertjes, de onverenigbaarheid van de islam met ''onze'' waarden, en de vraag wie wij zijn.In dit boek betoogt Ewald Engelen dat daardoor de echte oorzaken van het electorale ongenoegen onbenoemd blijven: torenhoge woonlasten, slecht onderwijs, stagnerende inkomens, toenemende ongelijkheden, afnemende biodiversiteit, zorgen om de levenskansen van kinderen en kleinkinderen, en een elite die weliswaar doet alsof ze er voor de gewone Nederlander is, maar er tegelijkertijd diep op neerkijkt.Engelen pleit voor eerherstel van de aloude klassenstrijd om de groeiende kloof tussen burger en elite te overbruggen en Nederland een links-populistische toekomst in te voeren.Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. De 'hard hitting, fast running' (aldus zijn Twitter-account) professor schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en Het Parool en is vaste gast en commentator bij Buitenhof, Pauw & Witteman en BNR nieuwsradio.Voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 was Engelen lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.Engelen schreef verschillende boeken, onder andere: De schaduwelite voor en na de crisis en De kanarie in de kolenmijn (met Marianne Thieme). Bij leesmagazijn verscheen eerder Europese Mythes.

Wil je het boek lezen?Het is klasse, suffie, niet identiteit! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ewald Engelen. Lezen Het is klasse, suffie, niet identiteit! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN