De Dutch touch

De Dutch touch - Willem Meiners | Fthsonline.com

...rij Druk vanaf 1e Verschenen 26-03-2019 Taal Nederlands Bladzijden 240 pp ... Athenaeum Boekhandel | De Dutch touch, Willem Meiners ... . Bindwijze Paperback Rubriek Geschiedenis. In winkelwagen ... In De Dutch Touch vertelt Willem Meiners het onwaarschijnlijke en grotendeels onbekende succesverhaal van Nederland in Amerika. Hij woont en werkt sinds 1991 in Amerika. Voor zijn emigratie was hij dagbladjournalist, daarna boekverkoper, helikopterpiloot en eigenaar van een radiostation. In De Dutch touch vertelt Willem Meiners het onwaarschijnlijke en grote ... De Dutch touch, Willem Meiners - Ebook - 9789460039867 ... ... . In De Dutch touch vertelt Willem Meiners het onwaarschijnlijke en grotendeels onbekende succesverhaal van Nederland in Amerika. Willem Meiners, Amsterdammer van geboorte, woont en werkt sinds 1991 in Amerika. Voor zijn emigratie was hij dagbladjournalist, daarna boekverkoper, ... Bestel De Dutch touch Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De zeespiegel stijgt, kuststeden krijgen het benauwd, en the Dutch weten alles van dammen, dijken en drooghouden. Amerika ontdekt Nederland. Tenminste, dat denken ze. Want Holland is er allang, en overal: in Amerikaanse keukens en badkamers. In supermarkten, restaurants en tankstations. Op de weg, op tv, in de computer. Kortom; De Dutch touch van Willem Meiners is een interessant boek dat je een andere kijk geeft op de rol van de Nederlanders in Amerika dan men altijd dacht. Het laat zien hoe een klein land Amerika wist te veroveren, wat je daar heden ten dage nog van merkt en waarmee de Nederlanders Amerika nu en in de toekomst kan helpen....

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Meiners
DIMENSIE
4,17 MB
BESTANDSNAAM
De Dutch touch.pdf

OMSCHRIJVING

Ze weten in New York de laatste tijd ineens precies waar Nederland ligt, en datzelfde geldt voor Houston, New Orleans, Miami, San Francisco. De zeespiegel stijgt, kuststeden krijgen het benauwd, en the Dutch weten alles van dammen, dijken en drooghouden. Amerika ontdekt Nederland. Tenminste, dat denken ze. Want Holland is er allang, en overal: in Amerikaanse keukens en badkamers. In supermarkten, restaurants en tankstations. Op de weg, op tv, in de computer. Angelina Jolie is van Nederlandse afkomst, net als Clint Eastwood, Meryl Streep, Christina Aguilera, Taylor Swift en George Clooney. Marlon Brando stamt uit Utrecht, Elvis Presley uit Spakenburg en Robert de Niro uit Schoorl. Mark Twain, Jane Fonda, Kim Kardashian? Nederlands. Net als Thomas Edison, Alexander Bell, Henry Ford, de Rockefellers en acht Amerikaanse presidenten. Amerikanen kopen massaal Hollandse zeep, spijkerbroeken, thee, chocola, crèmes, ijsjes. Starbucks komt uit Alkmaar, bungalows uit Den Helder, de rotondes in vierhonderd Amerikaanse steden uit Drachten. En Endemols The Voice is het best bekeken tv-programma. We realiseren het ons niet altijd, maar de Nederlandse invloed in Amerika hield niet op toen Nieuw-Amsterdam in 1664 New York werd. In De Dutch touch vertelt Willem Meiners het onwaarschijnlijke en grotendeels onbekende succesverhaal van Nederland in Amerika.Willem Meiners, Amsterdammer van geboorte, woont en werkt sinds 1991 in Amerika. Voor zijn emigratie was hij dagbladjournalist, daarna boekverkoper, helikopterpiloot en eigenaar van een radiostation. Hij bereisde alle vijftig staten en woont met zijn Amerikaanse vrouw Alice in Bangor, Maine.

Wil je het boek lezen?De Dutch touch in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Meiners. Lezen De Dutch touch Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN