Jouw begaafde leerling

Jouw begaafde leerling - Franka van Vlokhoven | Fthsonline.com

...anka van Vlokhoven een goede basis voor het signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen ... Jouw begaafde leerling (Book, 2019) [WorldCat.org] ... . Zij legt uit hoe je een klimaat schept waarbinnen Jouw begaafde leerling (eBook) Hallo! Op zoek naar een Jouw begaafde leerling-boek geschreven door auteur Franka van Vlokhoven? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! Jouw begaafde leerling Franka van Vlokhoven | Gorcum b.v., Koninklijke Van Passend Onderwijs vraagt van jou, als (aankomend) leerkracht of intern begele ... Begeleiding voor de (hoog)begaafde leerling - Kaj Munk ... .v., Koninklijke Van Passend Onderwijs vraagt van jou, als (aankomend) leerkracht of intern begeleider, dat je tegemoet komt aan alle onderwijsbehoeften binnen je groep of op je school.Met Jouw begaafde leerling biedt ... Dit boek biedt een goede basis voor het signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen en is sterk op de praktijk gericht. Begaafd zijn op de Klimboom. Kiva. Kwaliteitsonderzoek Koop Jouw begaafde leerling (9789023256458) je van Vlokhoven, Franka van Begeleiding voor de (hoog)begaafde leerling Begeleiding voor de 'slimme onderpresteerder' Vanaf dit schooljaar bieden we ook extra begeleiding voor de leerling die slim genoeg is, maar structureel een leerontwikkeling laat zien die niet past bij zijn/haar niveau. Jouw begaafde leerling. Passend Onderwijs vraagt van jou, als (aankomend) leerkracht of intern begeleider, dat je tegemoet komt aan alle onderwijsbehoeften binnen je groep of op je school. Met Jouw begaafde leerling biedt Franka van Vlokhoven een goede basis voor het signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen. Executieve vaardigheden van de leerling in beeld krijgen. Om een hoogbegaafde leerling voor te bereiden op het VO is het belangrijk om zo vroeg mogelijk de ontwikkeling van de executieve vaardigheden in beeld te krijgen (vaardigheden die zorgen voor efficiënt, sociaal en doelgericht gedrag) en zo nodig zwakke vaardigheden te versterken. Jouw begaafde leerling. [Franka van Vlokhoven] -- Praktische aanwijzingen voor leerkrachten en ouders van hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs. Home. WorldCat Home About WorldCat Help. Search. Search for Library Items Search for Lists Search for Contacts Search for a Library. Create ... De bijzonder begaafde leerling zien, horen, begrijpen en ondersteunen Leerlingen met kenmerken van begaafdheid en kenmerken van leer- en/of gedragsproblemen zijn "dubbel bijzonder". Vaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Franka van Vlokhoven
DIMENSIE
4,95 MB
BESTANDSNAAM
Jouw begaafde leerling.pdf

OMSCHRIJVING

Passend Onderwijs vraagt van jou, als (aankomend) leerkracht of intern begeleider, dat je tegemoet komt aan alle onderwijsbehoeften binnen je groep of op je school.Met Jouw begaafde leerling biedt Franka van Vlokhoven een goede basis voor het signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen. Zij legt uit hoe je een klimaat schept waarbinnen deze leerlingen zich verder kunnen ontwikkelen.De kenmerken en eigenschappen van deze leerlingen komen uitgebreid aan bod, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Hoe laat je de begaafde leerling zien dat je hem of haar serieus neemt? Hoe bied je een veilige plek binnen je groep?Franka geeft aan wat de voorwaarden zijn om compacten en verrijken tot een succes te maken. De executieve functies spelen daarbij een rol, maar ook de (on)mogelijkheden van de dagelijkse onderwijspraktijk.Haar suggesties voor verrijking variëren van kleine "brainsnacks' tot het vragen van een prestatie. De "taxonomie van Bloom' werkt zij uit in 3 thema voorbeelden. De creatieve denkopdrachten en lessen filosofie zijn een verrijking voor alle kinderen binnen je groep.Ook is er aandacht voor de hindernissen die (hoog)begaafde kinderen regelmatig tegenkomen. Denk daarbij aan perfectionisme en faalangst of onderpresteren. Wist je dat een begaafde leerling ook belemmerd kan worden door een leer- of gedragsstoornis? En wat zijn de voor- en nadelen van versnellen of een groep overslaan?Voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is er een eigen hoofdstuk waarin onder andere wordt uitgelegd hoe je rijke speel- en werkhoeken in je groep kunt inrichten. Een helder verhaal over jouw begaafde leerling, op de praktijk gericht. Je kunt er direct mee aan de slag!

Wil je het boek lezen?Jouw begaafde leerling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Franka van Vlokhoven. Lezen Jouw begaafde leerling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN