Rode liefde

Rode liefde - Maxim Leo | Fthsonline.com

...s gevormd, maar dat ook de `Ostweh diepgeworteld is ... Rode Lingerie - Anna van Rode ... . Maxim Leos familiegeschiedenis schetst een begripvol beeld van een grote maatschappelijke droom en zijn teloorgang, van een staat die bepalend was voor de levens van ál zijn bewoners, tot in de meest persoonlijke gebeurtenissen. Rode liefde. Dat hij niet te veel vragen moest stellen over de ruzies van zijn ouders, begreep Maxim Leo maar al te goed. Naar de politiek, de gemeenschap en de grote zaak ... Rode liefde - Maxim Leo | Geschiedeniswinkel ... . Naar de politiek, de gemeenschap en de grote zaak vroeg hij niet -dat kon te pijnlijk worden in de DDR.Bijna twintig jaar na de val van de Muur gaat Maxim Leo alsnog op zoek naar antwoorden. Waardoor raakte zijn grootvader Gerhard, de verzetsstrijder in de Tweede ... Rode liefde gaat over zijn familie die hij twintig jaar na de val van de muur interviewde. Hierdoor kan hij eindelijk duiding geven aan de ruzies in zijn jeugd tussen zijn vader Werner en zijn communistische grootvader Gerhard. Rode liefde. In het boek Rode liefde van Jennie Rooney staat Joan Stanley centraal. Ze is een 87-jarige vrouw die een rustig leven leidt tot op een dag spionagedienst MI5 voor haar deur staat; een bezoek dat ze al jaren verwachtte. Tijdens het verhoor komt haar verborgen verleden als spionne aan het licht. Cambridge University is in 1937 het kloppend hart van ideologieën en idealisten. Rode liefde. Midprice Maxim Leo Rode liefde laat zien dat het Duitsland van vandaag niet alleen door Tweede Wereldoorlog is gevorm...

INFORMATIE

AUTEUR
Maxim Leo
DIMENSIE
4,95 MB
BESTANDSNAAM
Rode liefde.pdf

OMSCHRIJVING

Rode liefde. MidpriceMaxim LeoRode liefde laat zien dat het Duitsland van vandaag niet alleen door Tweede Wereldoorlog is gevormd, maar dat ook de "Ostweh' diepgeworteld is. Maxim Leo's familiegeschiedenis schetst een begripvol beeld van een grote maatschappelijke droom en zijn teloorgang, van een socialistische staat die bepalend was voor de levens vanál zijn bewoners, tot in de meest persoonlijke gebeurtenissen. Jaren na de val van de Muur ging Maxim Leo alsnog op zoek naar antwoorden. Waardoor raakte zijn grootvaderGerhard, verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog, van hem vervreemd? Hoe konden zijn ouders, eens zo verliefd, uit elkaar groeien, en waarom gaf zijn moeder haar carrière als journalist op? Voor de eerste generatie vormde de DDR een tweede kans, het land waar alle hoop op gevestigd was. We zien de ontgoocheling bij hun kinderen, die twijfels hebbenbij de socialistische droom maar zich niet kunnen ontworstelen aan de macht van de Partij. Voor de kleinkinderen lonkt het Westen: daar ligt de toekomst die de bekrompenDDR hun nooit zal kunnen geven.

Wil je het boek lezen?Rode liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maxim Leo. Lezen Rode liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN