Xenomorf

Xenomorf - Jens Meijen | Fthsonline.com

...list, recensent en columnist bij Humo en De Morgen, ... Xenomorph (band) - Wikipedia ... ... Online vertaalwoordenboek. FR:xenomorf. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. xenomorf - Bijvoeglijk naamwoord 1. (eigenschap van kristallen:) niet de voor hun mineraal gebruikelijke vorm hebbend Woordherkomst met het voorvoegsel xeno-en met het achtervoegsel-morf Synoniemen anhedrisch, allotriomorf Antoniemen euhedrisch, idiomorf Verwante begrippen petrologie. Ensiegebruikers willen de geschiedenisprijs winnen ... xenomorf betekenis en definitie ... . Ensiegebruikers willen de geschiedenisprijs winnen! De betekenis van xenomorf vind je op deze pagina. Er werd 1 definitie van xenomorf gevonden in de woordenlijst. Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken. xenomorf (eigenschap van kristallen:) niet de voor hun mineraal gebruikelijke vorm hebbend; Synoniemen. anhedrisch, allotriomorf; Antoniemen. euhedrisch, idiomorf; Verwante begrippen. petrologie; Gangbaarheid. Het woord 'xenomorf' staat niet in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Meer informatie. Zie Wikipedia voor meer informatie ... Xenomorf lijkt in eerste instantie nog wat zoekende te zijn. Zo klinkt het in 'Puinsonnetten': Inderdaad, voor dat soort oplossingen kun je beter niet bij de poëzie aankloppen. Maar dat verwacht ook niemand. Als een gedicht het alleen maar anders en scheppend onder woorden brengt, mogen we al blij zijn. In Xenomorf tekent Jens Meijen hiertegen verzet aan. Zijn gedichten doen een grote greep. De intelligentie en het taalplezier spatten van de pagina's af. Woest, meerstemmig en hartstochtelijk gaat hij de strijd aan met eenzijdigheid en onverdraagzaamheid. Toon meer Uitgaven van Jens Meijen. Xenomorf ... Xenomorf. De aarde is stervende: de poolkappen smelten, de oceanen zijn vervuild, onze longen worden langzaam bruin van de luchtverontreiniging. Orkanen, bosbranden en andere natuurrampen vliegen ons om de oren. Meedogenloze dictators worden verkozen. Woede overheerst het maatschappelijk debat. Tegelijkertijd verliezen woorden hun rijkdom aan betekenissen, hun gelaagdheid sterft langzaamaan af ... Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door Het Parool. Xenomorph is een deathmetalband uit Leiden, Zuid-Holland.Xenomorph liet voor het eerst van zich horen in de jaren negentig in de slipstream van stadgenoot Creepmime.. In 2000 tekende Xenomorph een contract met het Duitse label System Shock, op dat moment succesv...

INFORMATIE

AUTEUR
Jens Meijen
DIMENSIE
10,5 MB
BESTANDSNAAM
Xenomorf.pdf

OMSCHRIJVING

De aarde is stervende: de poolkappen smelten, de oceanen zijn vervuild, onze longen worden langzaam bruin van de luchtverontreiniging. Orkanen, bosbranden en andere natuurrampen vliegen ons om de oren. Meedogenloze dictators worden verkozen. Woede overheerst het maatschappelijk debat. Tegelijkertijd verliezen woorden hun rijkdom aan betekenissen, hun gelaagdheid sterft langzaamaan af en ons taalgevoel verschrompelt. Alles moet steeds sneller gaan, alles moet maximaal productief zijn, alles moet opbrengen, renderen, opleveren. In Xenomorf tekent Jens Meijen hiertegen verzet aan. Zijn gedichten doen een grote greep. De intelligentie en het taalplezier spatten van de pagina's af. Woest, meerstemmig en hartstochtelijk gaat hij de strijd aan met eenzijdigheid en onverdraagzaamheid.

Wil je het boek lezen?Xenomorf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jens Meijen. Lezen Xenomorf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN