Het herstel van het paradijs

Het herstel van het paradijs - David Chilton | Fthsonline.com

... gang zijn. De boosdoener die op Calvarië naast Jezus aan een paal werd gehangen en die in erkenning van het boven Diens hoofd aangebrachte teken zei: „Jezus, denk aan mij wanneer gij in uw koninkrijk gekomen zijt", zal tot aards leven in het herstelde paradijs opgewekt worden ( Lukas 23:42 ) ... Het herstel van het paradijs , David Chilton | ISBN ... ... . Het herstel van het paradijs een optimistische eschatologie. David Chilton. Het herstel van het paradijs een optimistische eschatologie. David Chilton . Te lang hebben doemprofeten en zelfverklaarde Bijbelgeleerden ons met hun pessimistische toekomstscenario's op het verkeerde been gezet. De waarheid is echter dat het ... Deze „tijden van het herstel" zouden „tijden van verkwikking" van de zijde van Jehovah inluiden. Het vo ... Het herstel van het paradijs, David Chilton - Paperback ... ... . David Chilton . Te lang hebben doemprofeten en zelfverklaarde Bijbelgeleerden ons met hun pessimistische toekomstscenario's op het verkeerde been gezet. De waarheid is echter dat het ... Deze „tijden van het herstel" zouden „tijden van verkwikking" van de zijde van Jehovah inluiden. Het voorzegde herstel zou in twee fasen plaatsvinden. Eerst zou er een verkwikkend geestelijk herstel zijn, dat nu aan de gang is. Vervolgens zou er een letterlijk paradijs op aarde tot stand gebracht worden. De tijd van het herstel begint Het herstel van het paradijs. David Chilton neemt je in 'Het herstel van het paradijs' mee vanuit de schepping naar het doel dat God heeft met de mens en deze wereld. Een positieve toekomst! De Bijbel geeft ons een optimistische eschatologie (eindtijdleer) die je er met enige studie gemakkelijk uithaalt, als je maar de juiste principes van Bijbeluitleg hanteert. Behalve dat deze eindtijdtheorieën allesbehalve 'goed nieuws' zijn, staan ze haaks op Gods plan voor de wereld, dat niets minder dan het herstel van het paradijs beoogt. De Bijbel geeft ons een optimistische eschatologie (leer van de laatste dingen) die je er met enige studie gemakkelijk uithaalt, als je maar de juiste principes van Bijbeluitleg hanteert. innerlijke zieleleven zal een paradijs worden.7 Dit herstel van de individuele mens gaan samen op met een herstel van de wereld. In het boek Via Lucis (De weg van het licht) wordt dit herstel in het kort beschreven. De wereld vertoonde de hand van God en was gericht op de eer van God. Ze was als een spiegel waarin Gods deugden gezien konden worden. Zoals in het midden van Jeruzalem de gemeente als tempel Gods fungeerde, zo wordt nu vermeld dat midden in de straat of op het plein van het paradijs allereerst geboomte des levens staat. Het is alsof de Heilige Geest tot ons wil zeggen: neem je bijbel en buig hem zover open, dat de eerste bladzijden en de laatste tegen elkaar aangedrukt worden. Het herstel van het paradijs door Chilton, David, EAN 9789490489137....

INFORMATIE

AUTEUR
David Chilton
DIMENSIE
5,70 MB
BESTANDSNAAM
Het herstel van het paradijs.pdf

OMSCHRIJVING

Te lang hebben doemprofeten en zelfverklaarde Bijbelgeleerden ons met hun pessimistische toekomstscenario's op het verkeerde been gezet. De waarheid is echter dat het doemdenken onterecht is en de totale overwinning van het evangelie absoluut zeker. Dit spraakmakende boek bevat veel eyeopeners - voor wie het durft te lezen.Weg met dat doemdenken!Te lang hebben doemprofeten en zelfverklaarde Bijbelgeleerden ons met hun pessimistische toekomstscenario's op het verkeerde been gezet. Behalve dat deze eindtijdtheorieën allesbehalve "goed nieuws' zijn, staan ze haaks op Gods plan voor de wereld, dat niets minder dan het herstel van het paradijs beoogt. De Bijbel geeft ons een optimistische eschatologie (leer van de laatste dingen) die je er met enige studie gemakkelijk uithaalt, als je maar de juiste principes van Bijbeluitleg hanteert. De auteur begint daarom met een uitzetting van een aantal regels die gelden voor het uitleggen van de Bijbel. Vervolgens verklaart hij aan de hand van de belangrijkste regel – Schrift met Schrift vergelijken – een voor een de eschatologische termen in het Nieuwe Testament vanuit het Oude Testament. De lezer wordt hierdoor meegenomen op een ontdekkingsreis waarbij hij van de ene in de andere verbazing valt, zo nieuw en tegelijkertijd zo vanzelfsprekend is de verklaring van de overbekende, en vaak misbruikte "eindtijdteksten'. De vele eyeopeners hebben een bevrijdend effect, omdat het doemdenken onterecht blijkt te zijn, en het plaats maakt voor de zekerheid dat de hele wereldgeschiedenis zich naar dit ene punt beweegt: het herstel van het paradijs.

Wil je het boek lezen?Het herstel van het paradijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Chilton. Lezen Het herstel van het paradijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN