Het krassen van het krijtje

Het krassen van het krijtje - Sacha Gerdes | Fthsonline.com

...Met krijt een tekening op een krijtbord maken klinkt simpeler dan het is ... Amazon.it: Het krassen van het krijtje: herinneringen van ... ... . Bij de eerste krijtbordtekening die ik maakte gebruikte ik een krijtstift in plaats van krijt. Ik veegde de letters weg met een natte doek. De stift was in de verf getrokken en … Lees verder30 tips om met krijt op een krijtbord te schrijven Als je krijtje te groot is breek je hem door midden. Alle scherpe lijnen en details doe je met de punt van je krijtje. Als je hele scherpe lijnen wilt maken en het puntje van je krijtje is ... Het krassen van het krijtje door Sacha Gerdes ... . Als je hele scherpe lijnen wilt maken en het puntje van je krijtje is te bot, kun je het krijtje een beetje opschuren, of bijsnijden. Je kunt ook het krijtje door midden breken, dan krijgt het krijtje ook altijd een scherp randje. Bij het verschuiven van meubels ontstaan er krassen. ... Als je het met een aansteker verhit, zal het smelten en de druppels die vervolgens van het stuk krijt vallen, zullen de beschadigingen in je vloer op fraaie wijze verhelpen. Laminaat vervangen ID. Opslaan. Het krassen is niet alleen een vorm van imitatie, maar het is ook een leuke bezigheid waar een kind volledig in op kan gaan. Ouders weten niet altijd wat een kind tekent. Toch weet een kind elke lijn uit te leggen met een fantastisch verhaal als de ouders ernaar vragen. De eerste krassen die kinderen maken zijn vooral ongeorganiseerd en vormloos. Houd het wel in de gaten dat hij niet van het krijtje gaat eten. Helemaal voorkomen kun je het waarschijnlijk niet, let er daarom op dat je krijtjes koopt waar geen giftige stoffen in zitten. Het liefst krijt wat je met water weer uit zijn kleding kunt verwijderen of van de muren in geval dat op een onbewaakt ogenblik zijn creatieve explosies toch naar de muren zijn overgesprongen. Zodra een peuter een krijtje vasthoudt begint het te krassen in een willekeurige beweging. De motoriek van het krassen en de sporen die dat nalaat verwonderen en stimuleren het kind om door te gaan. Het volgt zijn impulsen en gaat er volledig in op. Er ontstaat een spel, een wisselwerking tussen beweging, materiaal en sporen. Een tekenbeweging. Het geluid van een krijtje dat piept op een schoolbord is officieel uitgeroepen tot meest vreselijke geluid voor mensenoren. Dat gebeurde na een onderzoek door de Deutsche Gesellschaft für Akustik. Op twee komt het krassen van een mes op een porseleinen bord. In de top tien van vervelende geluiden stonden bijvoorbeeld het geluid van een mes dat over een fles krast, een krijtje dat piept op een schoolbord en een huilende baby....

INFORMATIE

AUTEUR
Sacha Gerdes
DIMENSIE
11,61 MB
BESTANDSNAAM
Het krassen van het krijtje.pdf

OMSCHRIJVING

Sacha Gerdes werd geboren in 1921 als dochter van Dé Heemskerk en de schilder Ad Gerdes. Ze groeide op in het idyllische kunstenaarsdorp Laren.Na zijn scheiding en daarop volgende tweede huwelijk met een Duitse, raakte EdGerdes betrokken bij het Nationaal Socialisme, waardoor hij zich steeds meer isoleerde van zijn oorspronkelijke vriendenkring. Hij overleed in 1945 korft na de bevrijding onder mysterieuze omstandigheden in een Haags ziekenhuis. Zijn schilderijen werden besmet verklaard en zijn familie wilde zijn naam het liefst nooit meer horen. Totdat Sacha in 1965 besloot het stilzwijgen te doorbreken, althans binnen de familie en de herinneringen aan haar jeugd op te tekenen.Ze kwamen terecht in vele schriftjes, werden later uitgetikt en verdwenen vervolgens in kasten en laden waar ze meerdere decennia hebben gelegen. Dankzij de inspanningen van dochter Katinka van Beek zijn ze nu, aangevuld met uniek fotomateriaal in boekvorm verschenen. Een onthullend tijdsdocument dat ons opnieuw aan het denken zet over de dubieuze rechtschapenheid die in Nederland, tijdens en vlak na de oorlog, rondwaarde. Katinka van Beek is de eerste dochter van Sacha en Marius van Beek.Na haar middelbare school volgde ze een opleiding aan de academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Ze werkte vervolgens als redacteur bij Margriet en later als illustrator voor diverse tijdschriften en boeken. Daarnaast werkte ze als Beeldende Kunstenaar in verschillende disciplines en schreef voor diverse vaktijdschriften.

Wil je het boek lezen?Het krassen van het krijtje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sacha Gerdes. Lezen Het krassen van het krijtje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN