Analyseren in kwalitatief onderzoek

Analyseren in kwalitatief onderzoek - Hennie Boeije | Fthsonline.com

...s website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet ... Vind analyseren in kwalitatief onderzoek op Marktplaats ... ... . Analyseren in kwalitatief onderzoek Denken en doen Tweede druk Hennie Boeije Analysereninkwalitatiefonderzoek_bijdruk_nieuw.indd 3 3-4-2017 13:21:34 De resultaten van kwalitatief onderzoek zijn vaak open antwoorden van een beperkt aantal respondenten. Hierdoor kan je er geen statistische analyses op toepassen. Hieronder gaan we in op twee aspecten van het verwerken van kwalitatieve data: (1) het struc ... Samenvatting Kwalitatief onderzoek Boeije - 2411BC431Z ... ... . Hieronder gaan we in op twee aspecten van het verwerken van kwalitatieve data: (1) het structureren en (2) het analyseren van deze data. Voor mijn kwalitatieve onderzoek (afstudeerscriptie) heb ik een tiental interviews afgenomen. Na het analyseren van deze interviews en de tekst geschreven te hebben, wilde ik ook 'quotes' van de geïnterviewde personen opnemen in de tekst. De interviews zelf mogen niet in de bijlage i.v.m. privacy. Met Analyseren in kwalitatief onderzoek van Hennie Boeije en Inge Bleijenbergh leren studenten stapsgewijs kwalitatieve gegevens te verwerken tot steekhoudende resultaten en conclusies. Aan het eind van de rit kunnen ze de juiste onderzoeksopzetten kiezen, zelfstandig onderzoeken uitvoeren en de kwaliteit van andermans onderzoek beoordelen. Stap 1 - voer je onderzoek uit. Houd met voldoende respondenten interviews en transcribeer en codeer deze.. Stap 2 - breng een structuur aan. Vervolgens rapporteer je de resultaten die je gevonden hebt in je resultatenhoofdstuk. Als je deelvragen of -hypotheses hebt opgesteld, kun je de resultaten ook hier aan de hand hiervan beschrijven.. Let op: Bij een kwalitatief onderzoek met ... Analyseren in kwalitatief onderzoek Bijlage bij: Boeije, H. (2005). Analyseren in kwali...

INFORMATIE

AUTEUR
Hennie Boeije
DIMENSIE
8,57 MB
BESTANDSNAAM
Analyseren in kwalitatief onderzoek.pdf

OMSCHRIJVING

Analyseren in kwalitatief onderzoek 2e druk is een boek van Hennie Boeije uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462363977 Analyseren in kwalitatief onderzoek biedt een stappenmodel voor de systematische analyse van gegevens in kwalitatief onderzoek. De onderzoeker krijgt inzicht in de keuzen in de onderzoeksopzet en leert de vaardigheden om zelfstandig onderzoek uit te voeren én om de kwaliteit van andermans onderzoek te beoordelen. De theorie wordt geïllustreerd met veel voorbeelden, tips, vragen en verwijzingen naar recente literatuur.

Wil je het boek lezen?Analyseren in kwalitatief onderzoek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hennie Boeije. Lezen Analyseren in kwalitatief onderzoek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN