Schaduwkust

Schaduwkust - Ineke Noordhoff | Fthsonline.com

...ij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten ... Schaduwkust 📖 De Leesclub van Alles ... . 26-aug-2019 - Bekijk het bord "Schaduwkunst" van diannevanderkru op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Schaduwkunst, 3d papier kunst, Schaduwspel. 9-sep-2018 - Bekijk het bord 'schaduwkunst' van karenrutten12, dat wordt gevolgd door 112 personen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Schaduwkunst, Schaduw, Schaduwen. Schaduwkust verscheen begin 2018 bij Atlas/Contact. Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe deze boeren de Waddenze ... Schaduwkust - Groninger Archieven ... . Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. In Schaduwkust beschrijft Ineke Noordhoff aan de hand van vier generaties Sijpkens hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Schaduwkust presenteert een dans als van eb en vloed; van de mens die land wil winnen en dijken bouwt, en de zee die zich niet laat temmen. Maar tegelijkertijd is diezelfde zee die rijkdom geeft met het slik op de drooggevallen kwelders, en is het niet a...

INFORMATIE

AUTEUR
Ineke Noordhoff
DIMENSIE
10,84 MB
BESTANDSNAAM
Schaduwkust.pdf

OMSCHRIJVING

In Schaduwkust beschrijft Ineke Noordhoff aan de hand van vier generaties Sijpkens hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Jonge zonen, soms amper volwassen, pakken de draad op waar hun vaders los moesten laten. Waar overgrootvader, de herenboer Sijpko Sijpkens, was omgeven door een ruime kring aan personeel en dieren, is het rondom de vierde generatie Sijpkens op dezelfde boerderij aan het begin van de eenentwintigste eeuw doodstil. Aan het werk op het land komt bijna geen mensenhand meer te pas. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter. Schaduwkust is een indrukwekkend verhaal over de complexiteit van het boerenland en -bedrijf en laat pijnlijk duidelijk zien dat het tijd is voor verandering.

Wil je het boek lezen?Schaduwkust in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ineke Noordhoff. Lezen Schaduwkust Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN