Meesterdief

Meesterdief - Wilson Boldewijn | Fthsonline.com

... de Amsterdamse Staatsliedenbuurt als zoon van een Brabantse moeder en een Surinaamse vader ... De meesterdief - Grimm ... . De meesterdief is een sprookje uit Kinder- und Hausmärchen met volgnummer KHM192, opgetekend door de gebroeders Grimm. De oorspronkelijke naam is Der Meisterdieb. Het verhaal. Een oude man en vrouw rusten voor hun huisje als er een koets met vier zwarte paarden aangereden komt. Een rijke heer stapt ... Meesterdief is het bizarre levensverhaal van Nederlands bekendste beroepsinbreker. Octave 'Okkie' Durham groeit op in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt als zoon van een Brab ... 'Zo kwam meesterdief Okkie aan zijn miljoenen ... ... . Octave 'Okkie' Durham groeit op in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt als zoon van een Brabantse moeder en een Surinaamse vader. Zijn vader is een beruchte drugsdealer op de Zeedijk. De goudsmid en de meesterdief - Tonke Dragt De tweelingbroers Jiacomo en Laurenzo lijken als twee druppels water op elkaar, uiterlijk te...

INFORMATIE

AUTEUR
Wilson Boldewijn
DIMENSIE
11,80 MB
BESTANDSNAAM
Meesterdief.pdf

OMSCHRIJVING

Meesterdief is het bizarre levensverhaal van Nederlands bekendste beroepsinbreker. Octave 'Okkie' Durham groeit op in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt als zoon van een Brabantse moeder en een Surinaamse vader. Zijn vader is een beruchte drugsdealer op de Zeedijk. Door de activiteiten van zijn vader en het leven in een volksbuurt is Okkie al vroeg streetwise. Hij begint met het jatten van autoradio's en pleegt honderden winkeldiefstallen. Van de drugshandel moet hij niks hebben. Al snel verlegt hij zijn terrein naar insluipingen bij bedrijven in binnen- en buitenland. Hondsbrutaal en vaak op klaarlichte dag steelt hij voor tonnen aan computers, dure kleding, horloges en geldkluizen. Okkie's motto luidt 'gebruik nooit geweld, zorg voor een nette vluchtauto en eenmaal betrapt, blijf rustig en gebruik je koppie'. Collega-inbrekers roemen hem om zijn grondige voorbereiding en grote technische kennis. In het uitgaanscircuit is Okkie, dankzij een vlotte babbel en enorme hoeveelheden geld, een bekende jongen. Hij kent veel beruchte 'jongens' waarvan sommigen later gewelddadig aan hun einde komen. Op zoek naar nieuwe uitdagingen pleegt Okkie een aantal spectaculaire bankroven. Justitie staat keer op keer machteloos. Hij breekt in bij het Amsterdamse Van Gogh Museum. De inbraak is wereldnieuws. Maar Okkie vlucht naar Spanje en duikt onder bij vrienden (waaronder voetballer Patrick Kluivert). Uiteindelijk loopt hij tegen de lamp. In Meesterdief geeft Okkie een reeks tot nu toe onopgeloste misdrijven toe. En vertelt hij hoe hij justitie lange tijd te slim af was. Met alle foefjes en trucs. Okkie Durham zegt: 'als ik aan vreemden vertel wat ik in mijn leven allemaal heb meegemaakt zie je in hun ogen dat het niet te bevatten is.' Journalist Wilson Boldewijn (1975) werkte o.a. AT5 Nieuws en bij RTL 4. Sinds 2017 is hij te zien bij Telegraaf VNDG, het online videoplatform van De Telegraaf. Als verslaggever voor AT5 versloeg hij de rechtszaken over de Van Goghroof. Voor Meesterdief trok hij lange tijd met Okkie Durham op.

Wil je het boek lezen?Meesterdief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wilson Boldewijn. Lezen Meesterdief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN