Warme aarde, koel hoofd

Warme aarde, koel hoofd - Simon Rozendaal | Fthsonline.com

...van Herman Veerkamp. KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs) moet de… Syp Wynia (Elsevier) over nefaste economische… Een bijdrage van Jeroen Hetzler ... Warme aarde, koel hoofd - Boeklin ... . 'Warme aarde, koel hoofd.' Dit is de titel van het jongste boek van de hand van Simon Rozendaal, wetenschapsjournalist en o.a. bekend van zijn artikelen in de NRC en Elsevier, en van zijn overige boeken. Het was weer een waar genoegen dit boek te lezen. De aandacht richt zich allereerst […] Warme aarde, koel hoofd Simon Rozendaal kanttekeningen bij de energietransitie. In het nuchtere 'Warme aarde, koe ... Atlas Contact Warme aarde, koel hoofd - Simon Rozendaal ... ... . De aandacht richt zich allereerst […] Warme aarde, koel hoofd Simon Rozendaal kanttekeningen bij de energietransitie. In het nuchtere 'Warme aarde, koel hoofd' houdt wetenschapsjournalist Simon Rozendaal de vanzelfsprekendheden binnen het Klimaatdebat tegen het licht en stelt indringende vragen over wat we zo zeker denken te weten. Warme aarde, koel hoofd Simon Roozendaal bespiegelt op de vervlochten klimaat- en energiediscussie "Warme aarde, koel hoofd", dat is de titel van het jongste boek van de hand van Simon Rozendaal, wetenschapsjournalist en ondermeer bekend van zijn artikelen in de NRC en Elseviers Weekblad, en van zijn overige boeken. Geschreven bij Warme aarde, koel hoofd. De schrijver vertelt nuchter en duidelijk over het nieuwe geloof van tegenwoordig: het klimaat, en geeft weinig bekende feiten weer over het ontstaan van de CO2 hysterie, over kernenergie e...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Rozendaal
DIMENSIE
5,56 MB
BESTANDSNAAM
Warme aarde, koel hoofd.pdf

OMSCHRIJVING

In het nuchtere "Warme aarde, koel hoofd' houdt wetenschapsjournalist Simon Rozendaal de vanzelfsprekendheden binnen het Klimaatdebat tegen het licht en stelt indringende vragen over wat we zo zeker denken te weten. Hoe erg wordt de opwarming van de aarde en kan de mens er iets aan doen? Zijn zon en wind in staat de rol van fossiele brandstoffen over te nemen? Hebben we kernenergie te vroeg in de ban gedaan en doen we dat nu ook met gas? Op een middag in juni 2018 werd de Klimaatwet gepresenteerd. In 2050 zou Nederland nagenoeg klimaatneutraal zijn. Iedereen feliciteerde elkaar met "de meest ambitieuze wet ter wereld' en de maatschappelijke consensus leek in één klap bijgesteld: de energietransitie is de grootste uitdaging van deze tijd en we moeten voor 2040 van het gas af. Sindsdien is het onderwerp niet meer weg te denken uit het publieke debat. Rozendaal bepleit om bij dit beladen onderwerp het hoofd koel te houden en behandelt zowel de wetenschap als het discours rond de energietransitie. Voorzichtig veranderen is zijn motto.

Wil je het boek lezen?Warme aarde, koel hoofd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Rozendaal. Lezen Warme aarde, koel hoofd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN