Brief aan Marcel

Brief aan Marcel - Danny de Vries | Fthsonline.com

...00 door de allesvernietigende explosies om het leven kwam ... Brief aan Marcel: Danny de Vries: 9789090331287: Boek ... . DANNY DE VRIES (1974) is communicatiedeskundige en gespecialiseerd in reputatie, strategie en lobby. Tijdens zijn 'thuis-isolatie' in maart en april 2020 schrijft hij een brief aan zijn oud-collega en vriend, video-journalist Marcel van Nieuwenhoven, die op de fatale 13e mei 2000 door de allesvernietigende explosies om het leven kwam. DANNY DE VRIES (1974) is communicatiedeskundige en gespecialiseerd in reputatie, strategie en lobby. Brief aan Marcel. Delen. Berichtnavigatie. Published in ... Brief aan Marcel | Maanval.nl ... . Brief aan Marcel. Delen. Berichtnavigatie. Published in Danny de Vries (ooggetuige vuurwerkramp): "Het kan zomaar voorbij zijn ... Brief aan Marcel "Twintig jaar na de vuurwerkramp wordt de wereld geteisterd door het corona-virus. De mensheid vecht tegen een onzichtbare vijand, die verslagen moet worden. Straten zijn leeg, winkels gesloten, grote evenementen afgelast. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is het corona-virus het gesprek van de dag. Een persoonlijke brief aan de leden van onze voorzitter Marcel Ballas. Als hart onder de riem in deze tijd waarin voor onze leden zoveel contactmomenten zijn weggevallen. Gelukkig mogen we weer heel voorzichtig gaan nadenken over hoe we kunnen gaan opstarten met (kleine) activiteiten. Twintig jaar na de vuurwerkramp wordt de wereld geteisterd door het corona-virus. De mensheid vecht tegen een onzichtbare vijand, 'Brief aan Marcel - Twintig jaar na de vuurwerkramp', zo heet het boek van oud-journalist Danny de Vries dat begin mei uitkwam. De coronacrisis triggerde de oud-journalist om zijn vroegere schrijfsels in boekvorm te gieten. ''Het was mooi om aan Marcel te schrijven. Het was ook wel een opluchting. Na twintig jaar is het wel klaar.'' Burgemeester Jan van Zanen schrijft afscheidsbrief aan stad: 'Zorg goed voor elkaar … en voor Utrecht' Na 2373 dagen als burgemeester van Utrecht, neemt Jan van Zanen dinsdag afscheid. Marcel Hensema roept alle Groningers op zijn actie te ondersteunen door zijn brief aan Willem- Alexander uit te printen, in een enveloppe te doen en op te sturen naar de koning....

INFORMATIE

AUTEUR
Danny de Vries
DIMENSIE
4,75 MB
BESTANDSNAAM
Brief aan Marcel.pdf

OMSCHRIJVING

Twintig jaar na de vuurwerkramp wordt de wereld geteisterd door het corona-virus. De mensheid vecht tegen een onzichtbare vijand, die verslagen moet worden. Straten zijn leeg, winkels gesloten, grote evenementen afgelast. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is het corona-virus het gesprek van de dag. Ander nieuws bestaat niet meer. Het doet oud-journalist Danny de Vries denken aan hoe hij de vuurwerkramp heeft beleefd. De wereld draaide toentertijd nog wel gewoon door, maar voor hem en Enschede, ging het ná 13 mei 2000 alleen nog maar over deze ramp en stond het leven wél stil. Als freelanceverslaggever/ cameraman van de regionale omroep RTV Oost, maakte hij destijds unieke televisie-beelden en legde hij de vuurwerkramp in Enschede haarfjn vast. Zijn beelden gingen de wereld over. Zijn eigen wereld stond op z'n kop. Om zijn ervaringen en gevoelens niet te vergeten en om te voorkomen dat hij deze rampzalige gebeurtenis krampachtig ging proberen te onthouden, schreef hij alles op. Twintig jaar later haalt hij het verhaal, dat hij tot op de dag van vandaag nooit meer had gelezen, weer te voorschijn. Tijdens zijn "thuis-isolatie' in maart en april 2020 schrijft hij een brief aan zijn oud-collega en vriend, video-journalist Marcel van Nieuwenhoven, die op de fatale 13e mei 2000 door de allesvernietigende explosies om het leven kwam.DANNY DE VRIES (1974) is communicatiedeskundige en gespecialiseerd in reputatie, strategie en lobby. Hij studeerde af aan de Universiteit Twente in risico-en crisiscommunicatie. Sinds 2005 is hij directeur van zijn eigen bureau Albers De Vries en vanaf 2015 directeur van de Twentse Ambassades. Hij was daarvoor jarenlang actief als journalist voor zowel radio, tv als krant en kreeg landelijke bekendheid door zijn beelden van de vuurwerkramp op 13 mei 2000. Deze ramp heeft voor een belangrijk deel bepaald wie hij is en wat hij doet. In 2018 werd De Vries benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn rol rond de vuurwerkramp, zijn inzet voor Twente, Koningshuis en LHBT-emancipatie.

Wil je het boek lezen?Brief aan Marcel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Danny de Vries. Lezen Brief aan Marcel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN