De stille krachtenvan de verzorgingsstaat

De stille krachtenvan de verzorgingsstaat - Marcel Spierts | Fthsonline.com

...ge tijd aan ze kleefde: jongerenwerkers, sociaal-cultureel werkers, opbouwwerkers en vormingswerkers ... De stille krachten van de verzorgingsstaat, Marcel Spierts ... ... . Het dateert uit de jaren zestig en zeventig, de periode waarin deze sociaal-culturele professionals het meest van zich lieten horen. Stille krachten van de verzorgingsstaat verdienen beter Journal Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken Volume | Issue number 106 | 1 Pages (from-to) 20-24 Document type Article Faculty Faculty of Social and Behavioural Sciences (FMG) Institute Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) Abstract In DE STILLE KRACHTEN VAN DE VERZORGINGSSTAAT beschrijft Ma­rcel Spierts de stormachtige ontwikkeling van de sociaal-culturele beroepen na de Tweede Wereldoorlog. Hij laat zien hoe de naoorlogse politieke en culturele elite deze kersverse professionals opzadeld ... De stille krachten van de verzorgingsstaat | Marcel ... ... . Hij laat zien hoe de naoorlogse politieke en culturele elite deze kersverse professionals opzadelde met torenhoge verwachtingen ten aanzien van modernisering en individuele ontplooiing. In De stille krachten van de verzorgingsstaat beschrijft Marcel Spierts de stormachtige ontwikkeling van de sociaal-culturele beroepen na de Tweede Wereldoorlog. Hij laat zien hoe de naoorlogse politieke en culturele elite deze kersverse professionals opzadelde met torenhoge verwachtingen ten aanzien van modernisering en individuele ontplooiing. Marcel Spierts ontving op 9 februari 2015 de De la Courtprijs van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) voor zijn proefschrift De stille krachten van de verzorgingsstaat. Die 'stille kracht' is de sociaal werker: dé participatiepionier bij uitstek. De stille krachten van de verzorgingsstaat (eBook) Marcel Spierts is een geweldige auteur. Download en lees het boek De stille krachten van de verzorgingsstaat op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt De stille krachten van de verzorgingsstaat in PDF, ePUB, MOBI. De stille krachten van de verzorgingsstaat geschiedenis en toekomst van sociaal-culturele professionals. Marcel Spierts 'Geitenwollen sokken', dat is het beeld dat lange tijd aan ze kleefde: jongerenwerkers, sociaal-cultureel werkers, opbouwwerkers en vormingswerkers. Het dateert uit ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marcel Spierts
DIMENSIE
4,42 MB
BESTANDSNAAM
De stille krachtenvan de verzorgingsstaat.pdf

OMSCHRIJVING

`Geitenwollen sokken, dat is het beeld dat lange tijd aan ze kleefde: jongerenwerkers, sociaal-cultureel werkers, opbouwwerkers en vormingswerkers. Het dateert uit de jaren zestig en zeventig, de periode waarin deze sociaal-culturele professionals het meest van zich lieten horen. Minder bekend is dat ze de `uitvinders zijn van allerlei vernieuwingen, zoals dorps- en buurthuizen, bibliotheken, speeltuinen, activering van werklozen, kinderopvang, volwasseneneducatie, poppodia, buurtbemiddeling en `community arts.In DE STILLE KRACHTEN VAN DE VERZORGINGSSTAAT beschrijft Ma­rcel Spierts de stormachtige ontwikkeling van de sociaal-culturele beroepen na de Tweede Wereldoorlog. Hij laat zien hoe de naoorlogse politieke en culturele elite deze kersverse professionals opzadelde met torenhoge verwachtingen ten aanzien van modernisering en individuele ontplooiing. Hoe in de jaren zestig en zeventig het werk radicaliseerde, en in de decennia daarna de ontnuchtering en bezuinigingen volgden. Maar ook dat na de politieke moorden van deze eeuw de belangstelling voor deze beroepen terugkeerde.De recente opkomst van de participatiesamenleving plaatst sociaal-culturele professionals in het hart van de maatschappelijke ontwikkelingen. Opmerkelijk is hoe jongerenwerkers, sociaal-cultureel werkers, opbouwwerkers en vormingswerkers er in al die stormen in slagen om hun professionaliteit, vakmanschap en ambachtelijkheid naar een hoger plan te tillen.

Wil je het boek lezen?De stille krachtenvan de verzorgingsstaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcel Spierts. Lezen De stille krachtenvan de verzorgingsstaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN