SHIREEN STROOKER. THEATERMAKER

SHIREEN STROOKER. THEATERMAKER - Rob van der Zalm | Fthsonline.com

...tukken, waarbij Strooker, behalve als speler, regelmatig als 'stimulator' optrad ... Shireen Strooker : theatermaker (Book, 2000) [WorldCat.org] ... . Shireen Strooker, theatermaker is het derde deel uit de reeks Portretten van Nederlandse theatermakers. Na uitge­ breid onderzoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van al het materiaal dat zich in de collectie van het Theater Instituur Nederland bevindt, wordt in ieder deel steeds de loopbaan van Actrice, regisseur en theatermaker Shireen Strooker is op 82-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Middenbeemster. Dat heeft haar familie laten weten aan persbureau ANP. Shireen Strooker - thea ... Goed kijken en eruit halen wat erin zit - Shireen Strooker ... ... . Dat heeft haar familie laten weten aan persbureau ANP. Shireen Strooker - theatermaker. Rob van der Zalm. in de serie Portretten van Nederlandse theatermakers. van het Theater Instituut Nederland ©2000 Theater Instituut Nederland SHIREEN STROOKER. THEATERMAKER (Hardcover). Dit is een monografie over de theatercarrière van Shireen Strooker (1935). Ze startte als actrice, speelde... Rob van der Zalm, Shireen Strooker, theatermaker (Amsterdam 2000). Margot van Schayk, Hallo medemens! De geschiedenis van Het W...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob van der Zalm
DIMENSIE
12,63 MB
BESTANDSNAAM
SHIREEN STROOKER. THEATERMAKER.pdf

OMSCHRIJVING

Dit is een monografie over de theatercarrière van Shireen Strooker (1935). Ze startte als actrice, speelde af en toe een hoofdrol, inaar ging in de jaren zestig ook regisseren. Die regies werden steeds experimenteler. Het was de Engelse regisseur Adrian Brine die haar in 1965 de ogen opende voor wat er niet theater allemaal mogelijk was. In zijn voorstellingen waren improvisatie, muziek en beweging minstens zo belangrijk als de tekst. In 1970 was Strooker één van de oprichters van het Werk teater. Als speelster en stimulator maakte ze samen met haar kompanen furore in projecten als Avondrood en Als de dood. Na haar vertrek uit dit collectief in 1986 legde ze zich voornamelijk toe op regisseren. Ze werkte met een eigen groep, maar ook, freelance, bij Het Nationale Toneel en bij Joop van den Ende. De laatste jaren realiseerde ze met jonge (semi)professionals een aantal interculturele producties. Ook is ze zelf weer regelmatig op de planken te zien.

Wil je het boek lezen?SHIREEN STROOKER. THEATERMAKER in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob van der Zalm. Lezen SHIREEN STROOKER. THEATERMAKER Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN