Stadbouwkunst

Stadbouwkunst - Rossem V. van | Fthsonline.com

...t (Civil Art: Urban Space as Architectura Task ... 1473 - Wikipedia ... . Rob Krier in The Hague: The Resident) ROSSEM, VINCENT VAN. - Stadbouwkunst: de stedelijke ruimte als architectonische opgave. Rob Krier in Den Haag : De Resident. Rotterdam, NAi Publishers, 1996. 28 x 23 cm. In linnen gebonden met stofomslag. Hardcover. Met illustraties in kleur en z/w. 159 pag. NIEUW BOEK NIEUW BOEK . Stadbouwkunst: de stedelijke ruimte als architectonische opgave. Rob Krier in Den Haag: De Resident (Civil Ar ... Stadbouwkunst: de stedelijke ruimte als architectonische ... ... . Rob Krier in Den Haag: De Resident (Civil Art: Urban Space as Architectura Task. Stadbouwkunst In Den Haag. Schrijver. Vincent Van Rossem. ISBN. 9789056620127. Uitgever. Prijs € 18,00 (Excl. verzendkosten) Koop dit boek. Bijzonderheden. HardcoverGoed . Meer info. de stedelijke ruimte als architectonische opgave. Rob Krier in Den Haag: De Resident. ... Vincent van Rossem - Stadbouwkunst: de stedelijke ruimte als architectonische opgave - Rob Krier in Den Haag: De Resident. NAi Uitgevers; 159 pagina's; * 75,-. ISBN 90 5662 012 6. Diverse auteurs: Jo Coenen en de Vaillantlaan - Een nieuwe visie op stedebouw en stadsvernieuwing. NAi Uitgevers; 87 pagina's; * 39,50. ISBN 90 5662 001 0. Get this from a library! Stadbouwkunst : de stedelijke ruimte als architectonische opgave ; Rob Krier in Den Haag: De Resident. [Vincent van Rossem] Stedenbouwkundig zou er een zeer mooi en kunstig stadsbeeld moeten ontstaan; een mooi geheel van woningen, straten, pleinen en plantsoenen. Er bestonden twee vormen van de stadbouwkunst, de formele en de informele stijl. De Transvaalbuurt is meer in de formele stijl gebouwd met een recht stratenpatroon en een duidelijke geometrische...

INFORMATIE

AUTEUR
Rossem V. van
DIMENSIE
4,45 MB
BESTANDSNAAM
Stadbouwkunst.pdf

OMSCHRIJVING

Stadbouwkunst verschijnt bij de start van de houw van De Resident, een omvangrijk project gelegen tussen Centraal Station en Stadhuis in Den Haag. De Weense architect Rob Krier heeft voor dit gebied een dwingende stedelijke context ontworpen, die ingevuld is door de architecten Gunnar Daan, Bert Dirrix, Peter Drijver, Michael Graves, Karelse Van der Meer, Adolfo Natalini, Cesar Pelli, Sjoerd Soeters en CH & Partners. Een (Voor Nederland) uniek stadsbeeld zal het resultaat zijn van dit project. Uitgebreid en royaal geïllustreerd worden de verschillende onderdelen van het plan in deze publikatie gedocumenteerd. Vincent van Rossem schetst in zijn polemisch essay de naoorlogse ontwikkelingen in de bouwkunst en stedebouw. Tijdens en na de desintegratie van de Moderne Beweging gedurende de jaren vijftig en zestig, zijn diverse publikaties verschenen over de relatie architectuur - stad. Inmiddels is veel van deze theorievorming doorgesijpeld naar de praktijk, waardoor de strenge principes van de functionele stedebouw zijn aangepast. De auteur beschrijft deze ontwikkelingen en laat zien - met De Resident als concreet voorbeeld - hoe de kritiek op de architectuur en stedebouw van de Moderne Beweging heeft geleid tot een andere aanpak van stedelijke vernieuwing.Behalve deze historische context wordt het ontstaansproces van De Resident beschreven. Het project is een voorbeeld van een bijzondere planfilosolie en werkwijze, gekenmerkt door de opmerkelijke samenwerking van rijksoverheid, stedelijk bestuur, projectontwikkelaar, stedebouwkundige en de negen architecten. De auteur Vincent van Rossem (architectuur historicus) heeft vanaf 1993 als verslag1eQger en criticus dit planproces gevolgd.

Wil je het boek lezen?Stadbouwkunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rossem V. van. Lezen Stadbouwkunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN