Bedevaart naar Berchtesgaden

Bedevaart naar Berchtesgaden - Frederik Ariesen | Fthsonline.com

... Berchtesgaden. De Limburgse mijnbouwindustrie was in de 20ste eeuw een opvallende mengeling van gruis, stoflongen en een ongekende arbeidsintensiteit van de kompels en hun hogere bazen ... Boekwinkeltjes.nl - Bedevaart naar Berchtesgaden / het ... ... . Bedevaart naar Berchtesgaden - Frederik Ariesen - De Limburgse mijnbouwindustrie was in de 20ste eeuw een opvallende mengeling van gruis, stoflongen en een ongekende arbeidsintensiteit van de kompels en hun hogere bazen. Eén van hen trad op zijn zeventiende toe als hulpsleper. Dat betekende zeer hard werken. Doel van de bedevaart was een kleine kapel verder in het dal met een ander genadebeeld. Het h ... Bedevaart naar Berchtesgaden, Frederik Ariesen - Paperback ... ... . Eén van hen trad op zijn zeventiende toe als hulpsleper. Dat betekende zeer hard werken. Doel van de bedevaart was een kleine kapel verder in het dal met een ander genadebeeld. Het huidige genadebeeld werd rond 1669 door Wolfgang Hueber naar zijn woonplaats Gern gebracht. De voor dit beeld nieuw gebouwde ronde kapel bleek door de voortdurende aanwas van steeds grotere groepen bedevaartgangers ook snel te klein en dus werd er op de plaats een kerk met een schip, toren en sacristie ... Bedevaart naar Berchtesgaden. De Limburgse mijnbouwindustrie was in de 20ste eeuw een opvallen...

INFORMATIE

AUTEUR
Frederik Ariesen
DIMENSIE
11,55 MB
BESTANDSNAAM
Bedevaart naar Berchtesgaden.pdf

OMSCHRIJVING

De Limburgse mijnbouwindustrie was in de 20ste eeuw een opvallende mengeling van gruis, stoflongen en een ongekende arbeidsintensiteit van de kompels en hun hogere bazen. Eén van hen trad op zijn zeventiende toe als hulpsleper. Dat betekende zeer hard werken. Op zijn zesentwintigste was hij mijnbouwkundig ingenieur (cum laude). Het prille ambtenaarsgezin (één kind) ging begin jaren dertig met de zware motor annex zijspan op vakantie ter bedevaart: naar Berchtesgaden... Daar resideerde het symbool van grenzeloze geldingsdrang, t.w. Adolf Hitler. In deze aangrijpende historische roman schetst Frederik Ariesen mede de verstikkende spanning die volgde op de oorlog en zijn consequenties waarvan de zoon het slachto# er werd. Dit boek is als literaire vertaling van een duivelse geschiedenis een opmerkelijk en meeslepend verhaal.

Wil je het boek lezen?Bedevaart naar Berchtesgaden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frederik Ariesen. Lezen Bedevaart naar Berchtesgaden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN