De Dijle aan het woord

De Dijle aan het woord - Guido Geenen | Fthsonline.com

...d door Leuven", gelanceerd in 1999 door Natuurpunt Leuven, verder wordt uitgewerkt ... De Dijle aan het woord, Joris Scheers | 9789491789106 ... ... . Daarbij stelde Natuurpunt Leuven voor om de Dijle in Leuven volledig open te leggen, en zoveel mogelijk te voorzien van groene oevers om meer natuur naar de stad te lokken, en aangename ruimtes te creëren voor de mens. Dijle De Dijle (Frans: Dyle, Waals: Tîle) is een rivier die door de Belgische provincies Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en Antwerpen stroomt. Ze maakt deel uit van het stroomgebied van de Schelde. De belangrijkste plaatsen ... De Dijle aan het woord | Boeken ... . Ze maakt deel uit van het stroomgebied van de Schelde. De belangrijkste plaatsen aan de Dijle zijn (stroomafwaarts) Ottignies-Louvain-la-Neuve, Waver, Leuven en Mechelen. Amazon.com: De Dijle aan het woord: stadsdebat Leuven (Dutch Edition) (9789491789106): Books. Skip to main content. Try Prime EN Hello, Sign in Account & Lists Sign in Account & Lists Returns & Orders Try Prime Cart. Books. Go Search Hello Select your address ... www.deproefkonijnen.be Interview met Ron Cornet, Charlotte Anne Bongaerts, Mathieu Engels, Jos Dom en Ken Verdoodt over hun productie, de repetities en elkaar. Verschillende stemmen nemen het woord: ontwerpers, archeologen, historici, kunstenaars en gebruikers. Ze schrijven en reflecteren over de omgang met een ruïne, over de leesbaarheid van de geschiedenis en over restauratie als eigentijdse ontwerpopgave. Het Predikheren Mechelen. Herbestemming van een kloosterruïne tot stadsbibliotheek / Grafsteen aan de Dijle. Jeroen Brouwers en Karel Jonckheere ontmoetten elkaar in 1964 bij Manteau, toen laatstgenoemde er tussen de middag in het kantoor van de directrice zijn zelf meegebrachte ... De Dijle, Frans: Dyle, Waals: Tîle, is een rivier die door de Belgische provincies Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en Antwerpen stroomt. Ze maakt deel uit van het stroomgebied van de Schelde.Het gebied ten oosten van Brussel, waar de Dijle doorheen komt, heet het Dijleland.. De belangrijkste plaatsen aan de Dijle zijn, met de stroom mee, Ottignies-Louvain-la-Neuve, Waver, Leuven, Werchter en ... Na 13 jaar in naschoolse opleiding aan de Vilvoordse Academie voor Woord, Dans en Muziek is zij in 2007 afgestuurd in de Voordrachtkunst en Repertoirestudie. Ook aan de universiteit waren het boeken en gedichten die de focus van de opleiding Taal- en Letterkunde en later Master in de Westerse Literatuur vormde. De sportieve mikroob heeft aldus het dorp aangestoken; want terwijl Henri Vermeulen het doel van Daring Leuven gaat verdedigen, werd de eigen voetbalclub Korbeek-Dijle Sport terug in het leven geroepen en zo rept de jeugd haar benen op het grasveld nabij de Dijle, die momenteel uitgebaggerd wordt, langsheen de spoorweg Leuven-Ottignies....

INFORMATIE

AUTEUR
Guido Geenen
DIMENSIE
6,55 MB
BESTANDSNAAM
De Dijle aan het woord.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek bundelt de resultaten van een internationale ontwerpworkshop aan de KU Leuven over de Leuvense Dijlevallei, en formuleert enkele uitdagende scenario's voor de toekomst van de stad. Leuven staat in de nabije toekomst voor erg belangrijke veranderingen. De nieuwe ontwikkelingsgolf die door de stad trekt, heeft een structurele impact op de identiteit en de kwaliteit van de binnenstad. In Leuven is nu vooral de Dijlevallei onderwerp van grootschalige verandering. Maar er is méér mogelijk dan wat vandaag gebeurt. We staan op een kruispunt om een ander soort stad te maken, geen eenheidsworst, geen stad alleen voor consumptie, maar een stad van tegenstellingen, frictie en creatie.

Wil je het boek lezen?De Dijle aan het woord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Guido Geenen. Lezen De Dijle aan het woord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN