Voor De Sluizen

Voor De Sluizen - Willem H. Moojen | Fthsonline.com

...luit gemeentegrenzen voor toestromende Belgen: 'Te gek voor woorden' Video I Update 11 ... Provincie Overijssel stelt bruggen en sluizen ... - De Stentor ... .05 uur De Zeeuwse gemeente Sluis heeft vanochtend na spoedberaad met de Middenstands Vereniging ... De aanleg van deze sluizen had ook militaire gevolgen. In 1874 was de. Vestingwet aangenomen en de aanleg van een kringstelling om Amsterdam was hiervan een onderdeel. Een kustfort bij IJmuiden was noodzakelijk om te sluizen te beschermen die:. een belangrijke rol speelden voor de inlaat van water voor de inundatie;. de mogelij ... Tijdelijke stremming Sluis Weurt voor onderhoud ... ... . een belangrijke rol speelden voor de inlaat van water voor de inundatie;. de mogelijkheid bood contact te houden met overzeese bondgenoten. De grootste angst is dwars of achterstevoren in de sluis te belanden, als maar één van de bemanningsleden het lijntje kan vastmaken, in plaats van twee. De sluismuren zijn hard en veelal hoog en de bemanning kan niet gemakkelijk op de sluismuur stappen om de boot tegen te houden of naar de wal te trekken. Een sluis of sas is een waterbouwkundig kunstwerk in een waterkering tussen twee waterwegen met een verschillend waterpeil, dat dient om water te keren, maar dat door een beweegbaar mechanisme ook water of schepen kan laten passeren. Voor het doorlaten van schepen wordt soms sluisgeld (een soort belasting) geheven.. Het woord sluis is afkomstig van het Oud-Franse excluse (later écluse), dat ... De aanleg van deze sluizen had ook militaire gevolgen. In 1874 was de Vestingwet aangenomen en de aanleg van een kringstelling om Amsterdam was hiervan een onderdeel. Een kustfort bij IJmuiden was noodzakelijk om te sluizen te beschermen die: . een belangrijke rol speelden voor de i...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem H. Moojen
DIMENSIE
11,29 MB
BESTANDSNAAM
Voor De Sluizen.pdf

OMSCHRIJVING

VOOR DE SLUIZEN, MARITIEM IJMUIDEN IN BEELD, is een boek dat laat zien hoe IJmuiden zich als havenstad de afgelopen jaren maritiem heeft ontwikkeld.Er kwam een nieuwe koopvaardij- en jachthaven, nieuwe reddingsboten- en loodstenders werden in gebruik genomen en de uitbreiding van het Haven Operatie Centrum kwam tot stand. Maar ook kwamen er nieuwe haven/kust- en zeeslepers bij, evenals veel nieuwe koelhuizen en kantoorpanden in het havengebied. De belangrijke cruisevaart heeft IJmuiden ontdekt en de prognoses als aanloophaven voor cruiseschepen zijn positief.De hektrawlers werden alsmaar groter en behoren net zoals de kotters tot de modernste ter wereld. IJmuiden werd de grootste aanvoerhaven van pelagische vis ter wereld.Er was groot onderhoud aan het sluizencomplex en verbeteringen aan haven- en kadeterreinen vonden plaats.De strandhuisjes aan het Kleine Strand moesten wijken voor de aanleg van de nieuwe haven, maar kregen een fantastische plek ervoor terug.De offshore-industrie is niet meer weg te denken, hetgeen ook geldt voor DFDS Seaways die de dagelijkse overtocht naar Newcastle verzorgt. De gigantische toeloop van passagiers op deze route heeft er mede voor gezorgd dat IJmuiden als havenstad definitief op de kaart staat.

Wil je het boek lezen?Voor De Sluizen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem H. Moojen. Lezen Voor De Sluizen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN