De Botten Van Sint-Nicolaas

De Botten Van Sint-Nicolaas - Orderic Vitalis | Fthsonline.com

...weedehands) boeken. Orderic Vitalis De botten van Sint-Nicolaas ... „Botten Nicolaas van Myra in Turkije gevonden ... ... . Gedrukt boek . Vertaling van een elfde-eeuwse tekst over de overbrenging van het gebeente van Sint-Nicolaas van Myra naar Bari in 1087. Genre Non-Fictie Onderwerpen Religie, van Myra, Nicolaas, Godsdienst, Godgeleerdheid, Graven (begraafplaats), Nicolaas van Myra, Heiligen, kerkgeschiedenis De Botten Van Sint-Nicolaas is een geweldig boek. We raden u aan het boek van De Botten Van Sint-Nicolaas PDF t ... Gevonden bot is misschien wel van Sinterklaas | NOS ... . We raden u aan het boek van De Botten Van Sint-Nicolaas PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur De Botten Van Sint-Nicolaas. Bij ons is hij vooral de gulle gever die elk jaar in november per stoomboot uit Spanje komt: Sint Nicolaas oftewel ... Nicolaas van Myra (Oudgrieks: Ἅγιος Νικόλαος (Hagios Nikolaos, "Heilige Nicolaas"), bijgenaamd ὁ Θαυματουργός (ho Thaumatourgos, "de Wonderdoener"), ook wel Nicolaas van Bari of Nicolaas van Patara genoemd (Patara, ca. 280 - Myra, 6 december 342 of 352) was in het begin van de 4e eeuw bisschop te Myra, de toenmalige hoofdplaats van Lycië in Klein-Azië (een ... De moslims hadden geen enkele band met het graf van Sint - Nicolaas. Dus waren de katholieken bang dat het graf verwaarloosd zou worden. In 1087 rei...

INFORMATIE

AUTEUR
Orderic Vitalis
DIMENSIE
3,48 MB
BESTANDSNAAM
De Botten Van Sint-Nicolaas.pdf

OMSCHRIJVING

Bij ons is hij vooral de gulle gever die elk jaar in november per stoomboot uit Spanje komt: Sint Nicolaas oftewel Sinterklaas. Maar er zijn ook duizenden kerken naar hem vernoemd. Hij is de nationale heilige van Rusland en Griekenland en beschermheilige van onder anderen rechters, reizigers, armen, geleerden, bakkers, kooplieden, schippers, moordenaars, lommerdhouders, arme kinderen en dieven. Veel meer is er niet over hem bekend. Althans dat denkt men.Volgens de overlevering werd Sint-Nicolaas in de vierde eeuw geboren in Lycië. Het verhaal gaat dat hij drie berooide zusters te hulp schoot door drie zakjes gevuld met goudstukken door het raam en de schoorsteen te werpen, waarmee de zussen uitgehuwelijkt konden worden.In de Middeleeuwen verwierf hij door dit wonderlijke verhaal grote roem in Italië, met name onder de kooplieden. En zo kan het gebeuren dat een groepje handelaren uit het Zuid-Italiaanse Bari in 1087 tijdens een zakenreis in Myra aanmeert om daar het graf van de goedheiligman te bezoeken. Maar het graf blijkt omringd door Turken. Als de kooplieden daarop vernemen dat handelaren uit Venetië van plan zijn de botten te redden uit handen van de Turken, is een besluit gauw genomen. Middenin vijandelijk gebied beginnen ze te graven, op zoek naar de overblijfselen van Sint-Nicolaas.Het verslag van Orderic Vitalis (1075-ca. 1143), prachtig ingeleid door Nicolaas Matsier, is een verhaal over plundering, wonderen, groot verdriet en het mysterieuze verdwijnen van vingerkootjes en ribben.

Wil je het boek lezen?De Botten Van Sint-Nicolaas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Orderic Vitalis. Lezen De Botten Van Sint-Nicolaas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN