Een lastige klas

Een lastige klas - none | Fthsonline.com

...bt. 'Wat is het rustig in de klas,' zegt de leerkracht de laatste tijd ... Een lastige klas - Henry Sepers ... . 'We kunnen weer leren,' zeggen de kinderen. 'Als we een grap maken, loopt het niet gelijk uit de hand.' Ten Berge: 'Je ziet ze opbloeien. Vergis je niet: zo'n lastige klas heeft heel veel negativiteit over zich heen gehad.' Als de school niet ingrijpt Een open deur van jewelste, maar in het heetst van de strijd makkelijk te vergeten: maak onderscheid tussen het kind en zijn gedrag. Zodra je het hebt over 'lastige leerlingen' begeef je je immers al o ... Deltatrainingen - De lastige klas ... . Zodra je het hebt over 'lastige leerlingen' begeef je je immers al op glad ijs. Realiseer je dat het gewoon een van je leerlingen is die lastig gedrag vertoont en zie dat deze leerling ook leuke kanten heeft. Een lastige klas bestaat niet uit alleen maar lastige leerlingen. Meestal is het een kleine groep lastpakken die de sfeer bepaalt en de meeste (negatieve) aandacht krijgt van de docenten. Probeer dit om te draaien. Geef juist extra aandacht aan de leerlingen die positief gedrag laten zien. Daarom is er nu Een lastige klas. In 26 prachtige en ontroerende schetsen geven de leerlingen van 3c van het Vossius Gymnasium zichzelf voorzichtig bloot. Ze schrijven over een ongeluk in de Stopera, een ontmoeting met David Bowie, een wilde nacht met vrienden of een autobrand. Een anekdote. Det, lerares kunstvakken op een middelbare school, maakte dit jaren geleden mee. Net als deze pianiste toonde ze een sterk staaltje meebewegen. De kwaliteit om in een lastige situatie onmiddellijk de feiten te accepteren en daar iets mee te doen. waarvan jij vond dat het niet goed liep, waarin jij, een leerling en/of de rest van de klas last had van een leerling. In tweetallen: • Maak tweetallen, bepaal wie A en wie B is. • B interviewt A over voorbeelden van gedrag waar hij/zij moeilijk mee om kan gaan. B luistert, stelt vragen, vat samen maar geeft geen mening. Het gedrag dat een lastige klas laat zien roept vaak autoritair of laissez-fair gedrag op bij docenten, terwijl beide vormen dit "lastige"gedrag alleen maar versterken. Lasti...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
12,43 MB
BESTANDSNAAM
Een lastige klas.pdf

OMSCHRIJVING

'Ik ben van mening dat de meeste ouders geen idee hebben van wat er gebeurt in het leven van hun kind.' - Daan WesselingErg makkelijk praten ze misschien niet, de derdeklassers van onze middelbare scholen, en zeker niet met hun ouders. Dat maakt extra nieuwsgierig naar wat er in hen omgaat. Daarom is er nu Een lastige klas. In 26 prachtige en ontroerende schetsen geven de leerlingen van 3c van het Vossius Gymnasium zichzelf voorzichtig bloot. Ze schrijven over een ongeluk in de Stopera, een ontmoeting met David Bowie, een wilde nacht met vrienden of een autobrand. Vertellen opvallend eerlijk over hun oudere broer, jongere zus, de ziekte van hun moeder of het overlijden van hun opa. Kwetsbaar of stoer, boos of verdrietig, confronterend of opmerkelijk begripvol: alle emoties komen langs in deze vaak heel persoonlijke verhalen, geschreven tijdens de lessen Nederlands van Henry Sepers. Een lastige klas: een boek dat iedereen, van tiener tot oma, onmiddellijk moet lezen!

Wil je het boek lezen?Een lastige klas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Een lastige klas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN