Protocollaire Diabeteszorg

Protocollaire Diabeteszorg - Onbekend | Fthsonline.com

...dezelfde auteur; Protocollaire zorg Chronische Nierschade (CNS ... Diabetes mellitus type 2 | NHG-Richtlijnen ... ... Wereldwijd is de diabeteszorg in beweging, van een meer protocollaire, aandoeningsgerichte benadering richting persoonsgerichte diabeteszorg en preventie. In Nederland is de NDF gangmaker van deze ontwikkeling.Persoonsgerichte zorg krijgt inhoud op basis van 'het andere gesprek' tussen patiënt en zorgverlener. Naar dat andere gesprek, in de setting van de Nederlandse diabeteszorg, is ... Bestel Protocollaire diabeteszorg / editie 2018-2019 van S. ... Protocollaire Diabeteszorg | NHG ... ... Bestel Protocollaire diabeteszorg / editie 2018-2019 van S.T. Houweling;;S. Verhoeven;;D. Tavenier;;H.E. Hart. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Handle.net. http://hdl.handle.net/11370/6222f85f-4d66-4bb1-bf11-d1e78c12da77 Multidisciplinaire richtlijn Verantwoorde diabeteszorg bij kwetsbare ouderen thuis en in verzorgings- of verpleeghuizen Verenso, 2011: Module Zorg op maat voor ouderen met diabetes Nederlandse Diabetes Federatie, september 2019: e-Diabetes Mellitus kernset (samenvatting) (2013) Handreiking toegang Kernsets cardiometabole aandoeningen (2013) Zie ook Protocollaire Diabeteszorg, o hoofdstuk 1. Screenen op Diabetes Mellitus, bladzijde 15 o figuur 1.1 Beslisboom screening op diabetes mellitus, bladzijde 17 3.2 Diagnostiek De diagnostiek van diabetes mellitus type 2 berust op het aantreffen van verhoogde bloed- of plasmaglucosewaarden. Protocollaire diabeteszorg | ISBN 9789078380146 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel online de leukste boeken en de beste kantoorartikelen. Gratis verzending van Bruna Top 100 boeken 14 dagen bedenktijd Het boek Protocollaire diabeteszorg, geschreven door S.T. Houweling, S. Verhoeven, D. Tavenier, H.E. Hart, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending ... Protocollaire diabeteszorg is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Protocollaire diabeteszorg PDF te downloaden op onze website boek-durf.be Er zijn ook andere boeken van de auteur Protocollaire diabeteszorg Protocollaire diabeteszorg 9789078380146 Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . Geen risico met vooraf betalen want wi Protocollaire diabeteszorg. Mogelijkheden voor taakdelegatie. Zwolle: Stichting Langerhans, 2004. Reacties. Er zijn nog geen reacties. Verder lezen. Taakverschuiving van huisarts naar verpleegkundige. Nieuws. De werkdruk van huisartsen is hoog en wordt nog hoger door veroudering van de bevolking en een dreigend tekort aan huisartsen....

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
6,51 MB
BESTANDSNAAM
Protocollaire Diabeteszorg.pdf

OMSCHRIJVING

Diabetes mellitus type 2 is een chronische aandoening waarbij er naast de behandeling van het glucosemetabolisme ook aandacht nodig is voor andere risicofactoren van hart- en vaatziekten, welke beschreven staan in de richtlijnen van het Nederlands Huisartsgenootschap (NHG), het CBO en van de Nederlandse Diabetes Federatie.Deze richtlijnen zijn vaak lastig te implementeren in de dagelijkse praktijk. Richtlijnen moeten namelijk vertaald worden naar handelen. De auteurs van dit boek hebben dit voor u gedaan. De 5 auteurs zijn allemaal experts op het gebied van diabetes mellitus en behandelen dagelijks tientallen patiënten met diabetes mellitus. Twee auteurs hebben ook meegewerkt aan de NHG-standaard diabetes mellitus type 2. In dit boek zijn de protocollen afgedrukt die door vele professionals worden gebruikt in de dagelijkse praktijk. De protocollen worden up-to-date gehouden. De protocollen zijn direct afgeleid van de richtlijnen die vandaag de dag binnen de diabeteszorg gelden: NHG-standaard diabetes mellitus type 2, NHG-standaard hypertensie, CBO-richtlijn hoge bloeddruk, de richtlijnen en adviezen van het CBO/NDF voor een goede diabeteszorg en het Farmacotherapeutisch Kompas. Het grote verschil met deze richtlijnen is dat de protocollen verder en praktisch zijn uitgewerkt waarbij duidelijke afspraken gemaakt zijn over hoever degene die met het protocol zelfstandig handelt mag gaan en wanneer er overlegd moet worden met een arts. De vaak in tekst geschreven richtlijnen zijn hierbij omgezet in korte stukjes en waar mogelijk ondersteund met beslisbomen. Gezien de ontwikkelingen in de medische wereld zit aan dit boek een houdbaarheidsdatum. Dit boek (editie 2004) is geschreven in december 2003. Indien er nieuwe richtlijnen verschijnen moeten deze worden opgenomen in dit boek. Dit boek zal regelmatig in aangepaste vorm worden herdrukt (maximaal 1 keer per jaar). Het vorige boek is geschreven in september 2002. Informatie over nieuwe richtlijnen of aanpassingen vindt u op onze webpagina. Ook vindt u op deze website een set formulieren die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning in de dagelijkse praktijk. Deze set is ook in het achterste deel van dit boek afgedrukt. Deze formulieren zijn gratis te downloaden van onze webpagina: www.diabetes2.nlDr. E. van Ballegooie is internist, diabetoloog op de diabetespolikliniek van de Isala Klinieken in Zwolle.Dr. H.J.G. Bilo is internist, nefroloog op de diabetespolikliniek van de Isala Klinieken in Zwolle.S.T. Houweling is artsonderzoeker op de diabetespolikliniek van de Isala Klinieken in Zwolle.N. Kleefstra is artsonderzoeker op de diabetespolikliniek van de Isala Klinieken in Zwolle.Dr. S. Verhoeven is huisarts in Heerde.

Wil je het boek lezen?Protocollaire Diabeteszorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Protocollaire Diabeteszorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN