Verlangen naar Swier

Verlangen naar Swier - Wim B. Dubois | Fthsonline.com

...(gemeente Beekdaelen). De burgemeester van Swier zal het eerste exemplaar die dag in ontvangst nemen ... Verlangen naar Swier | Vrije Boeken van De Vrije Uitgevers ... . "Verlangen naar Swier" is autobiografisch en geschreven door de nu 89-jarige Wim Dubois, afkomstig uit de ... Verlangen naar Swier. Verlangen naar Swier Als 13-jarige jongen wordt de Rotterdamse Wim op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. Daar maakt hij kennis met het boerenbestaan en de mensen uit het gehucht Swier. Beeldend beschrijft hij het leven in Swier, de oorlog, de contacten met de bezetter en de gealliee ... Verlangen naar Swier - Wim B. Dubois - 9789492994066 ... ... . Beeldend beschrijft hij het leven in Swier, de oorlog, de contacten met de bezetter en de geallieerden, en hoe hij op een haar na aan de dood ontsnapt. INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 9,75 MB BESTANDSNAAM Verlangen naar Swier.pdf PUBLICEER DATUM april 2019 SCHRIJVER Wim B. Dubois ISBN 9789492994066 Het boek Verlangen naar Swier, geschreven door Wim B. Dubois, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Een Rotterdamse jongen wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. Hij maakt kennis met het boerenleven, de liefde en komt weer in oorlogsgeweld terecht. Verlangen naar Swier (eBook) Verlangen naar Swier is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Verlangen naar Swier PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Verlangen naar Swier. Een Rotterdamse jongen wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. In Verlangen naar Swier heeft de inmiddels 89-jarige schrijver Wim Dubois gedetailleerd en meeslepend beschreven hoe hij als dertienjarige tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Limburg werd gestuurd om aan te sterken. Dubois kwam terecht bij het gastgezin Ritzen in Swier en beleefde daar onder meer de bevrijding van Limburg. Verlangen naar Swier Als 13-jarige jongen wordt de Rotterdamse Wim op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. Daar maakt hij kennis met het In zijn boek 'Verlangen naar Swier' keert Wim Dubois terug naar het Limburgse gehucht waar hij in de oorlog als jochie mocht aansterken. Het dorpje blijft ... Verlangen naar Swier. Voor dagblad De Limburger. Portret van de Rotterdamse Wim Dubois uit Sprang-Capelle, bijna 90 jaar oud en WOII "veteraan", die delen van zijn jeugd doorbracht in Swier, in Limburg, het Zuid-Oosten van Nederland. Hij schreef een boek ove...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim B. Dubois
DIMENSIE
9,66 MB
BESTANDSNAAM
Verlangen naar Swier.pdf

OMSCHRIJVING

Een Rotterdamse jongen wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. Hij maakt kennis met het boerenleven, de liefde en komt weer in oorlogsgeweld terecht.Verlangen naar SwierAls 13-jarige jongen wordt de Rotterdamse Wim op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. Daar maakt hij kennis met het boerenbestaan en de mensen uit het gehucht Swier. Beeldend beschrijft hij het leven in Swier, de oorlog, de contacten met de bezetter en de geallieerden, en hoe hij op een haar na aan de dood ontsnapt. Als Limburg eerder bevrijd wordt dan Rotterdam, kan Wim niet terug naar huis en wordt wat een zomervakantie moest zijn een verblijf van een jaar. In zijn dagboekjemaakt Wim aantekeningen van een bewogen oorlogsjaar waarin een speciale band ontstaat met Tonia, de dochter van het gastgezin. Een waargebeurd verhaal over volwassen worden in oorlogstijd, ontluikende liefde, een hartverscheurend afscheid en een levenslange zoektocht naar wat er achterbleef in Swier.Verlangen naar Swier is de autobiografie van Wim B. Dubois (1929).

Wil je het boek lezen?Verlangen naar Swier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim B. Dubois. Lezen Verlangen naar Swier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN