C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd

C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd - Wim Huijser | Fthsonline.com

...icus, vertaler en bloemlezer, neemt zich eind jaren zeventig voor een 'soort autobiografie in sonnetten'te schrijven, getiteld 'Een mens in de tijd' ... Boekgrrls: woensdag gedichtdag ... . In meer dan driehonderd verzen wil Buddingh alles beschrijven wat hij ooit heeft meegemaakt, gedacht en gedroomd. Deze 'autobiografie' heeft, door voortijdige ... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Huijser, W. - C. Buddingh - een mens in de tijd Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Titel: "C. Buddingh'. Een ... C. Buddingh' - Wikipedia ... .nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Titel: "C. Buddingh'. Een mens in de tijd" Auteur: Wim Huijser Uitgeverij: Walburg Pers, Zutphen, 2001 ISBN 90 5730 138 5 Pagina's: 160 Prijs: € 17,95. C. Buddingh' — De eerste zestig. De Bezige Bij. Deze recensie werd eerder gepubliceerd in Het Vrije Volk van 26 augustus 1978. C. Buddingh' (1918-1985) publiceerde in 1979 nog de bundel De tweede zestig. Het project Een mens in de tijd werd niet voltooid. Foto boven: Kees Buddingh' op 17 december 1976 gefotografeerd bij de ... C. Buddingh' : een mens in de tijd. [Wim Huijser;] Home. WorldCat Home About WorldCat Help. Search. Search for Library Items Search for Lists Search for Contacts Search for a Library. Create ... # Cees Buddingh\'\/span>\n \u00A0\u00A0\u00A0\n schema: ... De omweg die nodig is om tot de kern te komen. In Verzen van een Dordtse Chinees heeft C. Buddingh' het strakke keurslijf van het sonnet — de dwingend voorgeschreven formule 4-4-3-3 — van zich afgeworpen. Het is niet duidelijk in hoeverre dit consequenties heeft voor de autobiografie in sonnetvorm, Een mens in de tijd, die met de publicatie van De eerste zestig (1978) en De tweede zestig ... C.Buddingh'-een mens in de tijd € 4,89 In winkelmand. Kastjes kijken - beeldend werk van C. Buddingh ... C. Buddingh' - een mens in de tijd, Walburg Pers, Zutphen, 2001 Een stad is een boek,het Dordrecht van C. Buddingh', Walburg Pers, Zutphen, 1997 Peter de Roos werkt aan de...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Huijser
DIMENSIE
4,55 MB
BESTANDSNAAM
C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd.pdf

OMSCHRIJVING

C. Buddingh' (1918-1985), dichter, dagboekschrijver, romancier, criticus, vertaler en bloemlezer, neemt zich eind jaren zeventig voor een 'soort autobiografie in sonnetten' te schrijven, getiteld 'Een mens in de tijd'. In meer dan driehonderd verzen wil hij daarin alles beschrijven wat hij ooit heeft meegemaakt, gedacht en gedroomd. Deze 'autobiografie' heeft, door voortijdige beëindiging van het project, nooit de bedoelde omvang gekregen. Ook de autobiografie in proza, tot het schrijven waarvan hij ooit door Martin Ros werd uitgenodigd, is er nooit gekomen.Buddingh' maakte, met name als dichter, vooral in de jaren zestig naam. Hij werd door velen gezien als de man die de poëzie in Nederland populair maakte. Ernst en humor hoorden in zijn werk onafscheidelijk bij elkaar. Als prozaïst kreeg hij in de jaren zeventig bekendheid door zijn dagboeken, die volstrekte openheid gaven over zijn leven en werk aan de Bankastraat in Dordrecht. Literatuur, cricket, katten, Engeland en voetbal waren terugkerende thema's. Buddingh' heeft met zijn verzameld werk een heel mensenleven in kaart gebracht.

Wil je het boek lezen?C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Huijser. Lezen C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN