Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke Militaire Academie

Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke Militaire Academie - Jan Schulten | Fthsonline.com

... zuidwesten van het hoofdgebouw, aan de buitengracht gelegen, twee grote zevenhoekige torens (1509 vv ... Amazon.fr - Het Blokhuis en de Edmond galerij van de ... ... .) die een Sir Joshua Reynolds RA FRS FRSA (16 juli 1723 - 23 februari 1792) was een Engels schilder, gespecialiseerd in portretten. John Russell zei dat hij een van de belangrijkste Europese schilders uit de 18e eeuw was. Hij bevorderde de "Grote Stijl" in het schilderen die afhankelijk was van idealisering van het onvolmaakte. Hij was een van de oprichters en eerste voorzitter van de Royal Academy of ... Edmond Jonghmans 197 ... Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke ... ... . Hij was een van de oprichters en eerste voorzitter van de Royal Academy of ... Edmond Jonghmans 1974 tot 1992. Edmond Jonghmans werd op 3 februari 1929 in Antwerpen geboren. Hij begon zijn studies in 1938 aan de gemeentelijke academie van Berchem en voltooide zijn opleiding in 1951 aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. B. een ten Z.O. binnen de buitengracht van het kasteel gelegen, een weinig ouder, voorgebouw (1462 en 1509). A en B zijn bij de inrichting (in 1826 e.v.) tot Koninklijke Militaire Academie ernstig geschonden; C. ten Z.W. van het hoofdgebouw twee groote zevenhoekige torens (1509 e.v., gerestaureerd); Leerling van de Haagse academie en van C. Kruseman. In 1838 met zijn vriend A.J. Ehnle en in 1844 met C. Kruseman reizen naar Italië. Werd in 1861 docent aan de Haagse academie en in 1870 directeur. Begonnen als portret- en genreschilder, later voornamelijk werkzaam als beeldhouwer en architect. "Het Kasteel". Het voormalig kasteel sinds 1826 Koninklijke Militaire Academie. Van de grachten is alleen de buitengracht bewaard gebleven. Het kasteel bestaat thans uit: een (vroeger door een binnengracht omgeven) onderkelderd hoofdgebouw van vier om een binnenplaats gelegen vleugels met zevenkante uitspringende torentjes op de oostelijke buitenhoeken. van Polanen, die tot 1827 heeft bestaan, en de galerij met toegangspoort en blokhuis uit 1 5 34-1 5 3 5, alsmede de fortificatie rond het paleis en de stad. De meeste aandacht gaat echter naar zaken die te maken hebben met de intocht van de renaissance in de Nederlan­ den en het gebruik van Italiaanse architecten. Van Wezel gaat erg ver door ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Schulten
DIMENSIE
10,65 MB
BESTANDSNAAM
Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke Militaire Academie.pdf

OMSCHRIJVING

Het Kasteel van breda neemt in het hart van de stad een prominente plaats in.Na een ingrijpende verbouwing werd het kasteel en het bijbehorende terrein in 1828 als Koniklijke Militaire Academie in gebruik genomen. Maar niet alleen het kasteel, dat door de muren en een gracht omringd wordt, vormt een ware blikvanger. Ook mijn 'ambtswoning', het Blokhuis, en de aangrenzende Edmondgalerij behoren tot de markantste gebouwen op het terrein.

Wil je het boek lezen?Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke Militaire Academie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Schulten. Lezen Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke Militaire Academie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN