Verre uittrap

Verre uittrap - F. van Dixhoorn | Fthsonline.com

... woorden staan op de pagina's van Verre uittrap (een snede uit zijn debuut Jaagpad/ Rust in de tent/ Zwaluwen vooruit uit 1994) ... verre uittrap - YouTube ... . F. van Dixhoorn zoekt in zijn spannende Verre uittrap wel heel letterlijk de uiterste grens van waar een dichter kan gaan. Flarden van zinnen duiken verder dan ooit de marge in en geven het wit vrij spel. In de leegte resoneren de klanken en zoekt het gedicht naar verbanden. Met de beweging van een verre uittrap nog in gedachten ontstaat er met deze woorden voor ogen een typische handeling die de d ... F. van Dixhoorn - Verre uittrap - MEANDER ... . Met de beweging van een verre uittrap nog in gedachten ontstaat er met deze woorden voor ogen een typische handeling die de dichter in deze bundel als aanwezigheidsstrategie hanteert: gokkend dingen. 'Dingen' als werkwoord heeft de betekenis van 'trachten te verkrijgen' en wordt hier gebruikt als het dingen naar dingen. F. van Dixhoorn zoekt in zijn spannende Verre uittrap wel heel letterlijk de uiterste grens van waar een dichter kan gaan. Flarden van zinnen duiken verder dan ooit de marge in en geven het wit vrij spel. In de leegte resoneren de klanken en zoekt het gedicht naar verbanden. Het ritme ontstaat. 'Hoor je het verschil', vraagt de dichter. 'Zie parallellen', zegt de dichter. Zijn taal ... Verre uittrap bestaat uit één gedicht van 92 tot 1000 of 2000 woorden, net wat je wilt. Vreemd, nietwaar? Op de linkerpagina's, een vierde van bovenaf, op één uitzondering na helemaal links, zonder kantlijn en paginering, staan ofwel een woord ofwel een paar zeer korte zinnetjes. Verre uittrap. F. van Dixhoorn zoekt in zijn spannende Verre uittrap wel heel letterlijk de uiterste grens van waar een dichter kan gaan. Flarden van zinnen duiken verder dan ooit de marge in en geven het wit vrij spel. In de leegte resoneren de klanken en zoekt het gedicht naar verbanden. Het ritme ontstaat. 'Hoor je het verschil', vraagt de dichter. Pagina uit de dichtbundel Verre uittrap. Uittrap. Bij binnenkomst in het IK-eiland kreeg de bezoeker dit subiet voor de kiezen. Op de muur ertegenover stond ding / ding / overal van.' Bijna als een kakofonie. De naam van deze tentoonstelling werd Verre uittrap, hetgeen ook de titel werd van de bundel. Verre uittrap bestaat uit ongenummerde, grotendeels lege pagina's. Het is een gedi...

INFORMATIE

AUTEUR
F. van Dixhoorn
DIMENSIE
9,68 MB
BESTANDSNAAM
Verre uittrap.pdf

OMSCHRIJVING

F. van Dixhoorn zoekt in zijn spannende Verre uittrap wel heel letterlijk de uiterste grens van waar een dichter kan gaan. Flarden van zinnen duiken verder dan ooit de marge in en geven het wit vrij spel. In de leegte resoneren de klanken en zoekt het gedicht naar verbanden. Het ritme ontstaat. "Hoor je het verschil', vraagt de dichter. "Zie parallellen', zegt de dichter. Zijn taal pretendeert niets, maar creëert ruimte voor subtiele verschuivingen en geraffineerde ingrepen.Op een volstrekt eigenzinnige manier haalt F. van Dixhoorn de banden tussen taal, muziek en visuele kunst strakker aan. Zijn minimal art laat zich eindeloos bekijken en beluisteren, terwijl nieuwe betekenissen zich in de taal nestelen. Hoe weinig woorden ook, poëzie van Van Dixhoorn is nooit uit.

Wil je het boek lezen?Verre uittrap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. van Dixhoorn. Lezen Verre uittrap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN