De slag om Madrid

De slag om Madrid - Manuel Chaves Nogales | Fthsonline.com

...2. Het was de cultuurstad van Europa. Om te bewijzen dat Madrid in de groei was liet, Madrid wel 4 wolkenkrabbers maken van wel 250 meter hoog ... Slag bij Somosierra - Wikipedia ... . Madrid was erg gegroeid. Dit was niet de stadskernen die enorm was gegroeid, maar de woonwijken. De Slag om Madrid biedt een caleidoscopisch perspectief van deze bloedige bladzijde uit de Spaanse geschiedenis. De republikeinse generaal Miaja, communistische en anarchistische strijders, vakbonders, bouwvakkers, barricadebouwers, burgers, vijandelijke militairen: allemaal krijgen ze een gezicht. De Slag om Madrid is het verslag van de maandenlange poging van nationalistische troepen onder Franco om Madrid stormenderhand in te nemen. ... De slag om Madrid - Manuel Chaves Nogales | Geschiedeniswinkel ... . De Slag om Madrid is het verslag van de maandenlange poging van nationalistische troepen onder Franco om Madrid stormenderhand in te nemen. De aanval op Madrid, die duurde van ongeveer november 1936 tot februari 1937, zou de geschiedenisboeken ingaan als de eerste grote slag in de Spaanse Burgeroorlog. Journalistiek verslag van de eerste maanden van de Slag om Madrid, van november 1936 tot februari 1937, ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). De Slag om Madrid, Manuel Chaves Nogales. Uit het Spaans vertaald door M. Vanderzee. Uitgeverij EPO, Berchem 2015 ISBN: 978 94 6267 024 2. Paperback 223 pagina's €22,50 . Read More. Posted in: Recensies ⋅ Tagged: De Slag om Madrid, EPO, Manuel Chaves Nogales, Spaanse Burgeroorlog, Wouter van Dijk. De weerstand van de milities. in 1937 gemilitariseerd in de vorm van het Ejército Popular de la República, Onder leiding van de Junta de Defensa de Madrid waren in staat om het offensief, tijdens de Slag om Madrid, te beperken tot de buitenwijken van de stad, en zeker in de omgeving van Argüelles en Ciudad Universitaria, waar men de opmars wist te stabiliseren ten koste van deze wijk die ... De Slag om de Grebbeberg (11 mei - 13 mei 1940) is een episode tijdens de Duitse inval in Nederland, die werd gekenmerkt door hevige en bloedige gevechten. Een Duitse legermacht van ongeveer 23 ... De Slag bij Somosierra vond plaats op 30 november 1808 tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog.Keizer Napoleon I probeerde via de pas van Somosierra de stad Madrid te bereiken. In de pas stuitte hij op een Spaans leger dat de weg naar Madrid bewaakte.. Aanloop. In november 1808 was het Spaanse leger nagenoeg verdreven en verslagen door de Franse Grande Armée. Om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden op onze website maken we gebruik van cookies. Door onze website te blijven gebruiken, stem je hiermee in. Ik wil meer weten over het gebruik van cookies OK, ik begrijp het Slagen om El Alamein. Begin 1941 vormt de Duitse generaal Rommel het Afrikakorps om de Italianen bij te staan in Noord-Afrika. Na hun overwinning bij Tobroek in juni 1942 r...

INFORMATIE

AUTEUR
Manuel Chaves Nogales
DIMENSIE
9,32 MB
BESTANDSNAAM
De slag om Madrid.pdf

OMSCHRIJVING

Juli 1936. Opstandige franquistische troepen rukken op richting Madrid. Met de omsingeling volgen al snel de eerste luchtbombardementen. Maar terwijl de Volksfrontregering van de Republiek, onder leiding van de socialist Caballero, naar Valencia vlucht, blijven de hoofdstedelingen zich drie jaar lang met hand en tand verzetten. De Slag om Madrid biedt een caleidoscopisch perspectief van deze bloedige bladzijde uit de Spaanse geschiedenis. De republikeinse generaal Miaja, communistische en anarchistische strijders, vakbonders, bouwvakkers, barricadebouwers, burgers, vijandelijke militairen: allemaal krijgen ze een gezicht. De taal is bondig, bijna zakelijk, nergens is er sprake van retoriek, overbodige versieringen of breedsprakigheid. Maar de beelden komen aan als mokerslagen. En de structuur van het verhaal reconstrueert de ritmiek van de zinderende actie. Manuel Chaves Nogales maakte de Slag om Madrid mee van op de eerste rij. Zijn boek bewijst dat de realiteit de fictie nog steeds overtreft.

Wil je het boek lezen?De slag om Madrid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Manuel Chaves Nogales. Lezen De slag om Madrid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN