REISVERSLAGEN VAN NOORD-NEDERLANDERS UIT

REISVERSLAGEN VAN NOORD-NEDERLANDERS UIT - Lindeman | Fthsonline.com

...aden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur REISVERSLAGEN VAN NOORD-NEDERLANDERS UIT Tot voor kort bestond er geen overzicht van wat er aan reisverslagen door Nederlanders is overgeleverd ... Camperaar reisverslagen van campervakanties ... . Deze gids voorziet in deze lacune wat betreft de periode tot het begin van de negentiende eeuw. Er zijn vijfhonderd beschrijvingen opgenomen van in manuscript overgeleverde reisverslagen uit de periode van circa 1500 tot 1814. Reisverslagen van Noord-Nederlanders van de zestiende tot begin negentiende eeuw. Een chronologische lijst. Samengesteld door ... egodocumenten van Noord-Nederlanders uit de 16de tot 18e eeuw', Nederlands Archiev ... Reisverslagen van noord-nederlanders uit van Lindeman ... ... . Reisverslagen van Noord-Nederlanders van de zestiende tot begin negentiende eeuw. Een chronologische lijst. Samengesteld door ... egodocumenten van Noord-Nederlanders uit de 16de tot 18e eeuw', Nederlands Archieven Blad 86(1982) 226-235. Een eerste interpretatie van het resultaat van de inventarisatie: R.M. Dekker, 'Reisverslagen van ... Repertorium van egodocumenten van Noord-Nederlanders uit de negentiende eeuw Samengesteld door Hans de Valk met medewerking van Gerard Schulte Nordholt "Egodocumenten" is de verzamelnaam voor een genre teksten, waarin het persoonlijke leven en perspectief van de auteur vooropstaat: dagboeken, autobiografie├źn, memoires, reisverslagen, bekeringsgesc...

INFORMATIE

AUTEUR
Lindeman
DIMENSIE
6,97 MB
BESTANDSNAAM
REISVERSLAGEN VAN NOORD-NEDERLANDERS UIT.pdf

OMSCHRIJVING

Reisjournalen vormen een belangrijke historische bron. Ze werpen licht op de contacten tussen onze cultuur en die van andere landen en werelddelen. Vanwege hun soms literaire karakter kunnen de teksten ook van belang zijn voor literatuurhistorici. Tot voor kort bestond er geen overzicht van wat er aan reisverslagen door Nederlanders is overgeleverd. Deze gids voorziet in deze lacune wat betreft de periode tot het begin van de negentiende eeuw. Er zijn vijfhonderd beschrijvingen opgenomen van in manuscript overgeleverde reisverslagen uit de periode van circa 1500 tot 1814. Ongeveer tien procent van de teksten is geschreven in een andere taal dan het Nederlands, met name in het Latijn en Frans. Het boek is het resultaat van een omvangrijk inventariserend onderzoek, waarbij alle Nederlandse archieven en bibliotheken werden betrokken. Bij elk reisverslag wordt beknopte informatie gegeven over de auteur en de tekst, vervolgens wordt de inhoud kort beschreven en wordt er verwezen naar verdere literatuur. Het boek is in de eerste plaats bedoeld als een wegwijzer, maar de chronologische rangschikking maakt het ook mogelijk de ontwikkeling van het reizen en de schriftelijke neerslag daarvan in Nederland gedurende meer dan drie eeuwen te volgen.

Wil je het boek lezen?REISVERSLAGEN VAN NOORD-NEDERLANDERS UIT in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lindeman. Lezen REISVERSLAGEN VAN NOORD-NEDERLANDERS UIT Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN