Geen zeemansgraf

Geen zeemansgraf - Jos de Bremaeker | Fthsonline.com

...ter ondernomen. Veel van die tochten kenden een goede afloop, maar in bepaalde gevallen eindigden ze met een schipbreuk die een noodlottige afloop kende ... Eddy Christiani - Op een zeemansgraf Songtekst ... . Een zeemansgraf houdt in dat je een overledene overboord gooit in volle zee. In een heel ver verleden gebeurde dit vaak met mensen die tijdens hun verblijf op een schip kwamen te overlijden. De schepen waren vaak lang tijd onderweg. Er waren geen goede mogelijkheden om een overledene aan boord te houden totdat men de vaste wal zou bereiken. Geen zeemansgraf in Nederlands water. Volgens de letter van de Wet op de lijkbezorging is het strafbaar om iemand die in Nederland overlijdt een zeema ... Geen zeemansgraf voor Thomas van Seeratt - Groninger Archieven ... . Geen zeemansgraf in Nederlands water. Volgens de letter van de Wet op de lijkbezorging is het strafbaar om iemand die in Nederland overlijdt een zeemansgraf te geven. De reden ligt voor de hand: de wetgever wil geen risico op het aanspoelen van (half vergane) lichamen. Wel zeemansgraf in Brits water Geen zeemansgraf voor Thomas van Seeratt Tijdens het Maak Geschiedenisproject Kerstvloed 1717 transcribeerden we het Journaal van Thomas van Seeratt, Zweedse oud-kapitein op een WIC-schip en commies provinciaal en verantwoordelijk voor de dijken. Doorheen de geschiedenis werden al duizenden reizen te water ondernomen. Veel van die tochten kenden een goede afloop, maar in bepaalde gevallen eindigden ze met een schipbreuk die een noodlottige afloop kende. Een aantal ervan is bekend bij het publiek, anderen niet. Dit boek wil de lezer een idee geven van zeer speciale gebeurtenissen die het gevolg zijn geweest van diverse schipbreuken ... Geen zeemansgraf. Jos De Bremaeker - Paperback / softback - 88 pagina's. Details Doorheen de geschiedenis werden al duizenden reizen te water ondernomen. Veel van die tochten kenden een goede afloop, maar in bepaalde gevallen eindigden ze met een schipbreuk die een noodlottige afloop kende. Zeemansgraf voor een kort verhaal is een drieluik over het ongewenst zwanger geraakte meisje Jet Hamelink, de door haar ter adoptie afgestane zoon Jurre en diens dochter Fine.Zij erven Jets muzikale talent en dat is uiteindelijk het enige dat hen stuk voor stuk op de been houdt. De drie delen waaruit de roman bestaat zijn elk aan één van hen gewijd. Op 'n zeemansgraf staan nooit eens rode rozen Op 'n zeemansgraf staat zelfs geen houten kruis Niemand weet dus wie 'n rustplaats heeft gekozen Op die stille plek zo mijlenver van huis Varen, varen, al duurt 't jaren Niets kan 'n zeeman deren Varen, varen, over de baren Daar wil hij alles riskeren Hij krijgt van niemand 'n ere...

INFORMATIE

AUTEUR
Jos de Bremaeker
DIMENSIE
11,92 MB
BESTANDSNAAM
Geen zeemansgraf.pdf

OMSCHRIJVING

Doorheen de geschiedenis werden al duizenden reizen te water ondernomen. Veel van die tochten kenden een goede afloop, maar in bepaalde gevallen eindigden ze met een schipbreuk die een noodlottige afloop kende. Een aantal ervan is bekend bij het publiek, anderen niet.Dit boek wil de lezer een idee geven van zeer speciale gebeurtenissen die het gevolg zijn geweest van diverse schipbreuken. Zoals de schrijnende schipbreuk van het Franse schip L'Utile, waarbij 90 slaven jarenlang op een naburig eiland aan hun lot werden overgelaten, of de moordpartijen op de overlevenden van het VOC-schip Batavia. Het boek vertelt ten slotte het verhaal rond het bekende vlot van het fregat La Méduse, waar schipbreuk zelfs leidde tot kannibalisme.De oorzaken van schipbreuken kunnen zuiver maritiem-weerkundige gebeurtenissen zijn die afwisselen met menselijke nalatigheden. Wie dit boek leest zal ontdekken dat dit meer voorkwam dan wordt verondersteld. Daarnaast zijn een schipbreuk gevolgd door moord en een schipbreuk gepaard met kannibalisme uitzonderlijke feiten, al kwamen ze waarschijnlijk ook vaker voor dan we denken. De lezer van dit boek zal beseffen dat niet alle schipbreuken een gewenste afloop hebben gekend en dat het menselijk bestaan niet altijd naar waarde werd geschat.

Wil je het boek lezen?Geen zeemansgraf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jos de Bremaeker. Lezen Geen zeemansgraf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN