Verlangen naar verbetering

Verlangen naar verbetering - Annemieke Klijn | Fthsonline.com

...te navigation Als je dieper wilt graven naar aanleiding van een bepaald antwoord, dan zijn hier de basisbetekenissen van de zes afzonderlijke ... Doorbreken - ervaringswerker in de wijk ... ... 1 = De voorzichtige enkeling, die wrijving ondervindt. 2 = Druk zetten, initiatief, (pijnlijk) verlangen naar verbetering. 3 = Leren, ervaren, hulp krijgen. Oppassen, maar de basis is goed. 4 = Werken ... Verlangen naar roem (1) Verlangen naar vocht (1) Verlangen naar voedsel (4) Verlangen naar vooruitgang (1) Verlangen om te zien (1) Verlangend (7) Verlangend afwachten (1) Verlangend iets gewaar te worden (1) Verlangend loon (1) Verlangend naar alcoholica (1) Verlangend naar drinken (1) Verlangen naar Verbetering. 375 Jaar academische Geneeskunde in Utrecht (2de dr.). (2011) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Sa ... Verlangen naar verbetering: 375 jaar academische zorg in ... ... . 375 Jaar academische Geneeskunde in Utrecht (2de dr.). (2011) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Save as EndNote; Export to RefWorks; Title: Verlangen naar Verbetering. 375 Jaar academische Geneeskunde in Utrecht (2de dr.). Author: Klijn, A. Wil je werkelijk een nieuwe realiteit scheppen voor jezelf, omdat je ten diepste verlangt naar verbetering en bereid bent tot verandering? Dan nodig ik je van harte uit voor mijn event op 22 en 23 juni. Nog even in het kort waarom mijn methode anders en supergoed (jazeker!) is, want blijvend en fundamenteel. Verlangen Verlangen is Sehnsucht. Het is jezelf iets wensen wat er niet is maar waarvan je wel ongeveer weet - of denkt of voelt te weten - wat het je zal bieden. Elk verlangen correspondeert met een gevoeld gemis of verdriet, zonder dat zal en kan het niet bestaan. Zo zal een vrouw enkel naar een kind verlangen als ze het niet-hebben va... Verlangen naar verbetering, bood echter geen enkele soelaas. Draaide ik een klok op, waarvan ik geen sleutel had. Ik stond stil, overdacht mijn bijzondere leven. Op de achtergrond en soms onzichtbaar, somber, bang of onbegrepen kwam ik niet verder. De beleving van mijn verhaal, was mijn waarheid. Het was moeilijk, mijn evenwicht te bewaren. 2 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop partij stickers op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig partij stickers...

INFORMATIE

AUTEUR
Annemieke Klijn
DIMENSIE
5,28 MB
BESTANDSNAAM
Verlangen naar verbetering.pdf

OMSCHRIJVING

Verlangen naar verbetering 1e druk is een boek van Annemieke Klijn uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789461053565 Het Universitair Medisch Centrum Utrecht - UMC Utrecht - is een van de grootste universitaire medische centra van Nederland. Het is een kleurrijke organisatie, die in 2000 voortkwam uit een samengaan van de Utrechtse medische faculteit, het Academisch Ziekenhuis Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het UMC Utrecht staat voor een complexe taak. Het wil meer zijn dan de som der delen en brengt onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg - drie functies die wij nu als de pijlers van de academische geneeskunde beschouwen - samen in één verband, vanuit de gedachte dat dit meerwaarde oplevert. De 'UMC-gedachte' kwam tot ontwikkeling in de late twintigste eeuw: deels omdat de betrokken partijen erin geloofden, deels daartoe door de omstandigheden gedwongen. In een stelsel dat werd gekenmerkt door hyperspecialisatie, oprukkende technologie en kostenstijging groeide de behoefte aan een constructie die de expansie beheersbaar zou houden.Door de vorming van het UMC Utrecht in een bredere context van 375 jaar academische geneeskunde te plaatsen, laat Annemieke Klijn zien dat de verwevenheid tussen onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg geen vanzelfsprekende constante is. Tot het midden van de negentiende eeuw hadden zorg, onderwijs en onderzoek weinig of niets met elkaar te maken. Stedelijke gasthuizen waren instellingen van armenzorg, de universiteit was uitsluitend een onderwijsinstelling, terwijl onderzoek een zaak was van bevlogen individuen en later plaatsvond in geleerde genootschappen. Pas vanaf het laatste kwart van de negentiende eeuw raakten patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek stapje voor stapje met elkaar verstrengeld. Met het ontstaan van raakvlakken namen echter ook de spanningen toe: de diverse belangen liepen niet altijd parallel, wat tot de nodige discussies en zelfs strijd heeft geleid. Het zijn juist deze spanningen die de geschiedenis van de academische geneeskunde zo levendig en boeiend maken. Want, waar gingen die discussies over en welke pogingen zijn er in de loop van de geschiedenis ondernomen om die spanningen weg te nemen?

Wil je het boek lezen?Verlangen naar verbetering in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annemieke Klijn. Lezen Verlangen naar verbetering Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN