WAS POLLOCK KLEURENBLIND

WAS POLLOCK KLEURENBLIND - Kraaijpoel | Fthsonline.com

...nen op het X-chromosoom liggen. In tegenstelling tot mannen, hebben vrouwen twee X-chromosomen, zodat de recessieve afwijking kleurenblindheid bij vrouwen alléén voorkomt als beide X-chromosomen het afwijkende gen bezitten ... Diederik Kraaijpoel | Nexus Instituut ... . Hij schreef erover in weekbladen en gaf zijn boeken prachtige, provocerende titels mee als 'Was Pollock kleurenblind? Bouwstenen voor de herschrijving van de recente kunstgeschiedenis.' Kraaijpoel herschrijft kunsthistorie Boeken Aandacht verslapt bij de jongste van John Grisham Roofvogels barometers van de natuur 'Laten wij aanbidden' heftig meesterwerk 'God en Buy WAS POLLOCK KLEURENBLIND 01 by KRAAIJP ... Boekwinkeltjes.nl - Was Pollock kleurenblind? Bouwstenen ... ... .' Kraaijpoel herschrijft kunsthistorie Boeken Aandacht verslapt bij de jongste van John Grisham Roofvogels barometers van de natuur 'Laten wij aanbidden' heftig meesterwerk 'God en Buy WAS POLLOCK KLEURENBLIND 01 by KRAAIJPOEL (ISBN: 9789025408909) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Kavel omvat: 1. Jackson Pollock - Centre Georges Pompidou - Éditeur no 277, 1982 - Pp. 420 - Afm. 28 x 28 cm - Franstalig - Softcover Jackson Pollock ( 1912 - 1956) was een van de invloedrijkste Amerikaanse kunstschilders die tot de abstract expressionistische school behoorde. Hij is verbonden aan action- painting en Hij schreef ook boeken en artikelen over kunst en kunstgeschiedenis, onder andere Bevroren revolutie; De nieuwe salon; Was Pollock kleurenblind? Vanwege zijn kritisch-ironische houding tegenover de kunstwereld en kunstrecensenten werd hij ook wel een romantisch criticaster genoemd. Moeder en vader kleurenblind. Elk kind is kleurenblind. Tetrachromatopsie. De genetica van tetrachromatopsie is moeilijker. Doordat de genen voor het rode en groene fotopigment erg dicht naast elkaar liggen op het X-chromosoom, bestaat de kans dat deze 'mixen' bij de vorming van geslachtscellen (eicellen en sperma). Frans (22) is kleurenblind. Lees zijn verhaal! Frans (22) kwam er op zijn zevende achter dat hij gedeeltelijk kleurenblind is. Zijn zus liet het hele gezin een testje doen van school. Frans kon de cijfers niet zien: "Ik word wel steeds beter in kleuren onderscheiden, ik weet beter waar ik naar moet kijken."...

INFORMATIE

AUTEUR
Kraaijpoel
DIMENSIE
12,2 MB
BESTANDSNAAM
WAS POLLOCK KLEURENBLIND.pdf

OMSCHRIJVING

Kraaijpoel's vorige boek, De Nieuwe Salon, stak de draak met avantgardistische pretenties in kunst en kunstbeleid. De studie werd zowel met opluchting als woede ontvangen. In zijn nieuwe boek wendt hij zich tot de historie. Volgens de orthodoxe kunstgeschiedenis bestaat de kunst, van Cézanne tot Beuys, uit een opeenvolging van overwinningen. Vooruitgang. In de meest beschaafde landen raakt deze visie een beetje passé. Kraaijpoel's werk maakt deel uit van de herschrijving. Een aantal te ver opgeblazen reputaties is aan herziening toe, maar we krijgen er veel moois voor in de plaats. Herschrijven is bijschrijven. Bij het innovatiegelovige kunst- en cultuurvolk wekken de nieuwe inzichten afkeer en agressie.

Wil je het boek lezen?WAS POLLOCK KLEURENBLIND in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kraaijpoel. Lezen WAS POLLOCK KLEURENBLIND Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN