Het Alhambra

Het Alhambra - Robert Irwin | Fthsonline.com

... Hierdoor hebben we helaas wat tijd verloren ... Alhambra tickets bestellen? Overzicht bestelmogelijkheden. ... . Information about the Alhambra of Granada: guided tours, how to buy tickets, opening times, highlights, photographies. Granada guide: attractions, things to do, accomodation guide, museums and other monuments. Het Alhambra complex bestaat uit drie hoofdonderdelen: het Alcazaba, de Palacios Nazaríes (Nasrid paleizen) en de Generalife, het oude zomerpaleis.. Tip: Bestel je Alhambra tickets vooraf!. ... Informatie over Alhambra in Granada, Spanje | Ontdek-spanje.nl ... .. Tip: Bestel je Alhambra tickets vooraf!. De naam Alhambra stamt uit het Arabisch en betekent "rood of karmozijn kasteel". Het Alhambra zelf staat op de Sabika, een lange, beboste heuvel die zich zo'n 150 meter boven de stad verheft. In de ogen van de veertiende-eeuwse dichter Ibn Zamrak slaat de heuvel de stad Granada gade als een echtgenoot die vol bewondering naar zijn vrouw kijkt. Het uitgebreide complex werd na de verovering van het koninkrijk Granada in 1492 door het katholieke koningspaar als een zeer belangrijke buit gezien. Hun kleinzoon keizer Karel V gaf na zijn bezoek aan Granada in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Het Alhambra (Arabisch: قصر الحمراء - qasr alhamrā' - Rode Paleis) is een middeleeuws fort en paleis in Zuid-Spanje.Het was van de Moorse ridders uit Andalusië.Het gebouw is erg populair en is al bij veel attractieparken nagebouwd. Het Alhambra staat op de werelderfgoedlijst. 1. Het Alhambra. Het Alhambra is een groot paleizencomplex uit de tijd van de Moren. De Moren zijn een Arabisch volk. Zij heersten over Spanje tot de zestiende eeuw. Ze brachten vele islamitische elementen aan in de Spaanse cultuur. Een onderdeel uit hun kunst zijn de verschillende bloem/stervormige patronen. Ontdek het paleizenterrein van het Alhambra en de Generalife tijdens een 3 uur durende rondleiding door het complex, inclusief de Nasridenpaleizen. Kies uit een privébeleving of een in een kleine groep. Het Alhambra bestaat uit verschillende paleizen, zalen, torens en patio's. Ook buiten het Alhambra is de omgeving prachtig. Er zijn vele tuinen aangebracht. In het Alhambra komt de islamitische kunst samen met de Spaanse, christelijke kunst. Er komen dagelijks vele kunststudenten uit heel Europa naar het Alhambra om deze bijzondere kunst te ... Verhalen van het Alhambra. Auteur: Washington Irving. 4.5 van de 5. 2 reviews Delen. Nederlands Paperback 9788471690487 376 pagina's Alle productspecificaties. Productbeschrijving. Geïllustreerd met tekeningen in kleur. Reviews ......

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Irwin
DIMENSIE
8,3 MB
BESTANDSNAAM
Het Alhambra.pdf

OMSCHRIJVING

Het Alhambra - stille getuige van moord en politiek geweld, herberg voor illustere gasten als Ibn Battoeta, Washington Irving en Jorge Luis Borges is een sprookjespaleis gehuld in mysterie. Robert Irwin slaagt erin de geheimen te ontraadselen.

Wil je het boek lezen?Het Alhambra in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Irwin. Lezen Het Alhambra Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN