Zelf een site bouwen met XHTML

Zelf een site bouwen met XHTML - T. Haarmans | Fthsonline.com

...beeld HTML, PHP of Javascript. bouwen is via een online webbuilder ... Gratis website bouwen: dit zijn je vijf beste opties - WANT ... . Hierbij kun je online je website bouwen op een. Zelf je eigen website maken? mijn-eigen-website.nl. Bevalt het je, dan stap je over op de Pro-versie met gratis domeinnaam. Zo hoef je praktisch niets van html te weten om toch een leuke site te kunnen bouwen. Maar - op deze manier leer je natuurlijk weinig ... Niet je website laten maken maar zelf bouwen: soms een prima idee. WebGenerator bouwt websites voor klanten, dus misschien vind je ... Kies een HTML-editor - Zelf een site maken ... . WebGenerator bouwt websites voor klanten, dus misschien vind je het vreemd dat je op onze website een artikel aantreft dat serieus ingaat op de overwegingen omtrent een website laten maken versus zelf je website bouwen (dus zonder betaalde ondersteuning daarin van een webbouwer zoals wij zelf). Het is weldegelijk mogelijk om zelf een website te bouwen die veel meer bezoekers trekt. Lees ons Plan van aanpak er maar op na. En ja, met dat plan van aanpak kun je zelf aan de slag, door ook HTML te leren, en CSS, en Javascript, enzovoorts....

INFORMATIE

AUTEUR
T. Haarmans
DIMENSIE
12,71 MB
BESTANDSNAAM
Zelf een site bouwen met XHTML.pdf

OMSCHRIJVING

In 1996 ben ik begonnen met het maken van websites. Gewoon door 'af te kijken' van andere sites en de broncode proberen te begrijpen en te wijzigen. Cascading Stylesheets bestonden nog niet, JavaScript was schaars en van Flash had nog nooit iemand gehoord...Mijn eerste maaksels zagen er echt niet mooi uit. Toch vond ik het fascinerend om met behulp van wat simpele opmaakcodes dingen op het scherm te kunnen toveren, die mensen aan de andere kant van de wereld konden zien. We zijn nu tien jaar verder en de veranderingen qua design op het web zijn enorm. In het begin werd vooral getracht om een website zoveel mogelijk te laten lijken op een gedrukte brochure met een vaste lay-out die op zoveel mogelijk browsers er pixel-nauwkeurig hetzelfde uitziet. Een enorme job, waarvan al gauw bleek dat ze tot mislukken gedoemd was. Er kwamen nieuwe browsers en nieuwe apparaten als pda's, tabletpc's, breedbeeldmonitors en gsm's, waarop ook sites vertoond moeten kunnen worden. Pas de laatste jaren begint de tendens op te komen om websites te maken die het eigene van het medium compleet omarmen. De nadruk ligt nu op 'fluid' design, zich aanpassend aan de omstandigheden van de gebruiker, zowel qua hard- als software. De inhoud van een website staat in het middelpunt ('content is king'). Structuur en presentatie zijn hulpmiddelen om de inhoud zo helder en toegankelijk mogelijk voor te stellen ongeacht het gebruikte platform of medium. Dankzij gestandaardiseerde webtalen en vooral dankzij CSS, is dat ook niet meer zo moeilijk, al blijven er een (klein) aantal situaties die met behulp van 'kunst- en vliegwerk' aangepakt moeten worden.Dit boekje stelt zich dan ook als doel om de (beginnende) designer onmiddellijk in staat te stellen gebruiksvriendelijke en toegankelijke websites te kunnen maken, zonder afhankelijk te moeten zijn van geavanceerde programmatuur. De aangeboden informatie kan dienen als bron voor zowel beginnende designers als gevorderden. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een serie links, waarin extra en diepergaande informatie te verkrijgen is.

Wil je het boek lezen?Zelf een site bouwen met XHTML in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Haarmans. Lezen Zelf een site bouwen met XHTML Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN