Obsessie

Obsessie - Bas Pronk | Fthsonline.com

...ie ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij of zij dit meestal wel wil ... Obsessie - de betekenis volgens Redactie Ensie ... . Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel compulsies genoemd.. Dit behoeft niet altijd pathologisch te zijn. Wat is een obsessie? In het kort: Bij een obsessie heb je dwangmatige gedachten die je niet van je af kunt zetten. Vaak worden obsessies veroorzaakt door stress. Een obsessie kan een uiting zijn van een obsessief compulsieve stoornis, of een onderliggend symptoom van schiz ... Synoniemen van obsessie; ander woord voor obsessie ... ... . Een obsessie kan een uiting zijn van een obsessief compulsieve stoornis, of een onderliggend symptoom van schizofrenie of een andere aandoening. Het woord obsessie klinkt heel negatief en heeft al snel de associatie met gek of gestoord. Het meest bekende voorbeeld van een obsessie is stalken. Een obsessie kan echter ook voorkomen bij een gezond mens. Deze is dan niet pathologisch en meestal van tijdelijke aard. Is een obsessie wel pathologis Obsessie Een obsessie is dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon bezeten is van een specifiek idee. Een persoon die ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij of zij dit meestal wel wil. Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel co...

INFORMATIE

AUTEUR
Bas Pronk
DIMENSIE
11,93 MB
BESTANDSNAAM
Obsessie.pdf

OMSCHRIJVING

"Obsessie 1e druk is een boek van Bas Pronk uitgegeven bij Uitgeverijen Lucht En Water. ISBN 9789491729317 Bas Pronk is een recreatieve fietser met een doel. Bij de loodzware Alpenkoers La Marmotte moet hij van zichzelf een gouden medaille halen. Finishen binnen 8 uur en 13 minuten is de missie. Bij deze ""Koninginnenrit van de Tour de France"" is dat voor weinigen weggelegd. Onhaalbaar voor hem. Of toch niet?Obsessie gaat over zijn zenuwslopende race tegen de klok die gedetailleerd en met informatieve trainings- en parcoursdetails wordt beschreven. Maar Obsessie gaat ook over de onderliggende psychologie van recreatief ""topsporten"". Over motivatie, faalangst, discipline, relativering, onzekerheid en vrijwillig pijn lijden. Over balans vinden of doorslaan naar obsessief gedrag.Bas is een anonieme fietser die symbool staat voor honderdduizenden mensen in Nederland: de recreatieve sporters, die in de weekenden de fietspaden, looppaden, sportvelden en zwembaden bevolken. Die elk op hun eigen niveau doelen koppelen aan hun hobby. En daarin kunnen doorslaan.Deze sporters betreden in Obsessie een wereld van herkenning.Bas Pronk (1982) deed in 2013 een mislukte poging om La Marmotte met goud te bekronen. Hij was 41 minuten te langzaam. In 2014 deed hij een nieuwe poging en besloot er Obsessie over te schrijven."

Wil je het boek lezen?Obsessie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bas Pronk. Lezen Obsessie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN