Doodsbloei

Doodsbloei - Pieter Boskma | Fthsonline.com

...dichtbundel. Pieter Theodorus Boskma (Leeuwarden, 9 mei 1956) is een Nederlandse dichter en schrijver ... De gedichten van Pieter Boskma, vanaf 2010 | Koninklijke ... ... .. Carrière. Boskma studeerde tussen 1977 en 1984 onder andere Nederlands, Engels, Indonesisch, Kunstgeschiedenis van Oost-Azië en antropologie aan de Universiteit van Amsterdam.Hij debuteerde in 1984 met de dichtbundel Virus Virus, uitgegeven in eigen beheer in samenwerking met Paul van der Steen. De nacht valt over Opium en Hilversum. Er brandt nog één lampje, daar zit een schrijver voor te l ... Doodsbloei en meer Gedichtenbundels! ... . De nacht valt over Opium en Hilversum. Er brandt nog één lampje, daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoor je: Pieter Boskma - gedicht uit de bundel "Doodsbloei" Pieter Boskma (1956) publiceerde dichtbundels, alsmede een novelle, een romangedicht en de verhalenbundel Westerlingen. Doodsbloei verscheen in 2010, een van zijn meest geprezen en gelezen bundels. Geen lyriek die met de moed der wanhoop probeert de liefde 'hier' te houden, zoals in Doodsbloei van Pieter Boskma. Bitter, in de trant van Ted Hughes' Birthday Letters, is deze bundel al helemaal niet. Liefde wordt beschreven via allerdagelijkste intimiteiten, zoals in 'Wat ik mocht': In Doodsbloei bouwt Boskma een teder monument voor de grote, blijvende liefde, met glasheldere en hallucinerende gedichten, een spannende reis naar het dodenrijk en gesprekken met de Dood zelf. Ondank het verdriet waarvan de gedichten verhalen, is de toon bepaald niet altijd somber....

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter Boskma
DIMENSIE
12,84 MB
BESTANDSNAAM
Doodsbloei.pdf

OMSCHRIJVING

Een uiterst aangrijpende en troostrijke leeservaringDe dood van de vrouw van Pieter Boskma leidde tot Doodsbloei: een verpletterende dichtbundel die zich laat lezen als een ‘rouwdagboek in verzen’. De even glasheldere als hallucinerende gedichten, de spannende reis naar het dodenrijk en de gesprekken met de Dood zelf, vormen een teder monument voor de grote, blijvende liefde. Ondanks het verdriet waarvan de gedichten verhalen, is de toon bepaald niet altijd somber: rouw blijkt ook euforische, geestige, soms zelfs erotische kanten te hebben. Als het over de dood gaat, gaat het vaak over de liefde. Het maakt het lezen van Doodsbloei tot zowel een uiterst aangrijpende als een troostrijke ervaring.

Wil je het boek lezen?Doodsbloei in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Boskma. Lezen Doodsbloei Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN