Weg naar Monomotapa

Weg naar Monomotapa - Siegfried Huigen | Fthsonline.com

...en "Religion and Revolution in France". Tweedehands boeken, beperkt aantal exemplaren per titel ... Het goud van Monomotapa - Colonial Voyage ... . Vanaf 5,-Meer? Bekijk ons hele aanbod geschiedenisboeken De weg naar Monomotapa (1996) ... Een onderzoek naar de wortels van 'die blanke baasskap' in Zuid-Afrika, Leiden 1983. Ashcroft, Bill, Gareth Griffiths en Helen Tiffin, The Empire writes back. Theory and practice in post-colonial literatures, Londen/New York 1989. De weg naar Monomotapa ... Met de wijsvinger van haar rechterhand wees ze naar het tablet in ... De weg naar Monomotapa - Siegfried Huigen - (ISBN ... ... . De weg naar Monomotapa ... Met de wijsvinger van haar rechterhand wees ze naar het tablet in haar linkerarm waarop stond: 'De Overwinning der Hollandsche Taal'. Op de sokkel stonden enkele disticha, waaronder het volgende, dat de omvang van de erkenning van het Nederlands beschreef: Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (The Digital Library of Dutch Literature is a collection of primary and secondary information on Dutch language and literature in its historical, societal and cultural context.) De weg naar Monomotapa Siegfried Huigen bron. Amsterdam University Press, Amsterdam 1996 Zie voor verantwoording: dbnl / Siegfried Huigen V Voorwoord De weg naar Monomotapa ... Tweehonderd man stellen zich onder het bevel van iemand met een militair voorkomen en gaan op weg naar Forest Hill township. Onderweg verandert de opmars in een chaotische zoektocht. De gezochte is een zwarte - ongeveer vijf voet zes inch lang, gekleed in een grijs pak, vilten hoed en laarzen. De w...

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Huigen
DIMENSIE
11,14 MB
BESTANDSNAAM
Weg naar Monomotapa.pdf

OMSCHRIJVING

Nederlands talige Zuid - Afrikaanse teksten vormen, samen met de Surinaamse, Caribische en Indische letterkunde, een belangrijk onderdeel van de buiten-Europese Nederlandse literatuur. De weg naar Monomotapa is gewijd aan dit relatief onbekende deel van het Nederlandse én Zuid-Afrikaanse literaire erfgoed. Het boek wil vrijwel vergeten tekstmateriaal opnieuw toegankelijk maken voor een breed publiek.De bespreking van dit materiaal laat zich plaatsen binnen de 'colonial discourse theory', een benadering van koloniale teksten waarvoor E. Said met zijn Orientalism de toon heeft gezet. Aan de hand van uiteenlopende geschriften krijgt de lezer een goede indruk van de wijze waarop er in Nederlandstalige Zuid-Afrikaanse teksten een beeld is geschapen van de werkelijkheid in Zuid Afrika. De oudste van de besproken teksten dateren van 1652, toen de VOC een verversingspost stichtte aan de Kaap; de jongste werden een paar jaar voor 1925 gepubliceerd, toen een grondwetswijziging een einde maakte aan het Nederlands als officiële taal in Zuid-Afrika.Met De weg naar Monomotapa heeft Siegfried Huigen geen louter theoretische studie willen schrijven. Het boek schetst vooral een levendig beeld van de culturele aspecten van de Nederlandse koloniale expansie in Zuid Afrika.

Wil je het boek lezen?Weg naar Monomotapa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Huigen. Lezen Weg naar Monomotapa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN