Kankercircus - overleven met borstkanker

Kankercircus - overleven met borstkanker - Annemiek van Moorst | Fthsonline.com

...Hier kun je een algemene uitleg vinden over kanker, en wordt o ... Over leven en overleven | Kanker.nl ... .a uitgelegd wat kanker is.Hieronder bespreken we kanker van de borst. De borst. De borst of borstklier is samengesteld uit een twintigtal klierlobben ("lobes" in de afbeelding), die omgeven zijn door vetweefsel. Die klierlobben zorgen voor de afscheiding van melk. Vrouwen die borstkanker hebben, worstelen vaak met seksualiteit en intimiteit. ... Wie ziek wordt, schiet vaak meteen in de vechtmodus. All ... Kankercircus - Overleven met borstkanker van Annemiek van ... ... . ... Wie ziek wordt, schiet vaak meteen in de vechtmodus. Alles staat in het teken van overleven en zo snel mogelijk weer beter worden. De verpleegkundig specialist oncologie wil met haar boek mensen leren om zo gezond mogelijk ziek te zijn. Leren van lange termijn overlevers met uitgezaaide borstkanker. Hoewel er van uit wordt gegaan dat genezing niet meer mogelijk is wanneer borstkanker uitgezaaid blijkt te zijn, heeft iedere oncoloog in zijn of haar praktijk patiënten bij wie er vele jaren na die diagnose geen enkel spoor van borstkanker kan worden gevonden. Overleven bij borstkanker: ... In feite zijn veel leven met borstkanker, beïnvloedt niet alleen het podium, maar ook de aard van de tumor. knooppunten die zijn onderverdeeld in lokaal en infiltratieve beperkt: artsen hebben twee soorten en ondersoorten geïdentificeerd. Vroegtijdig opsporen is niet de enige factor die effect heeft op het al dan niet overleven bij borstkanker. Ook de kwaliteit en accuraatheid van de therapie is bepalend. Er zijn verschillende behandelingsmethodes om borstkanker aan te pakken, afhankelijk van de soort kanker, je leeftijd, je lichamelijke conditie, bepaalde keuzes die je zelf wilt maken, bijvoorbeeld wanneer je nog een kind wenst... Triple negatieve borstkanker: Agressieve vorm van kanker Triple negatieve borstkanker staat voor een agressieve en zeldzame vorm van borstkanker die lastig te behandelen is. Dit komt omdat deze vorm van borstkanker hormoongevoelig is en dus niet reageert op hormoontherapie. Daarnaast zijn nog andere verschilpunten met gewone borstkanker aanwezig. Patiënten met uitzaaiingen hebben in het algemeen een kortere levensverwachting dan zij die geen uitzaaiingen hebben. Vaak is er bij uitgezaaide kanker met metastasen op afstand, genezing niet meer mogelijk. De behandeling is dan palliatief, waarbij het doel is om zo lang mogelijk een leven met goede kwaliteit mogelijk te maken....

INFORMATIE

AUTEUR
Annemiek van Moorst
DIMENSIE
11,88 MB
BESTANDSNAAM
Kankercircus - overleven met borstkanker.pdf

OMSCHRIJVING

Overleven met borstkanker. Annemiek van Moorst schroomt voor niets en creëert met haar gevoelens en gedachten verwerkt in gedichten een realistisch beeld van de grauwe werkelijkheid. Op een creatieve en unieke manier is elk gedicht vertolkt met een foto of tekening. Hiermee wordt de lezer meegenomen op een chronologische reis waarbij het ontdekken van kanker, het overleven van ?het kankercircus? met op haar schouders een duiveltje en een engeltje en vervolgens weer kan genieten van klein geluk waar zij hun huismotto ?het leven is te kort om iedere dag hetzelfde te doen? weer volledig heeft opgepakt. In deze bundel laat zij zien dat zij sterker is dan de kanker.

Wil je het boek lezen?Kankercircus - overleven met borstkanker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annemiek van Moorst. Lezen Kankercircus - overleven met borstkanker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN