De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin

De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin - E. Toonen | Fthsonline.com

...lijden bekend. Gorbatsjov heeft gekozen voor een 'synthese' van enerzijds het programma van zijn economische raadsadviseur Sjatalin, dat de Russische federatie (RSFSR) onder leiding van Jeltsin al tot leidraad ... Bush sr. waarschuwde Gorbatsjov voor coup van 1991 | Historiek ... ... MOSKOU, 30 aug. President Michail Gorbatsjov van de Sovjet-Unie en de president van het Russische parlement, Boris Jeltsin, zijn tot globale overeenstemming gekomen over de hervormingskoers van de ... Op het moment zelf vermoedde abbé de Nantes dat het ging om opgezet spel vanwege het "slachtoffer" zelf, met de bedoeling eerst kopje onder te gaan en alles mee de dieperik in te sleuren waarvan hij zich w ... De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin (Book ... ... ... Op het moment zelf vermoedde abbé de Nantes dat het ging om opgezet spel vanwege het "slachtoffer" zelf, met de bedoeling eerst kopje onder te gaan en alles mee de dieperik in te sleuren waarvan hij zich wou ontdoen, in het bijzonder de communistische Partij, om vervolgens terug boven water te komen en weer het initiatief te nemen (cf. De reus Gorbatsjov in CRC nrs. 276 en 277). Handboek Energie En Gezondheid (eBook) ... 'Dit boek laat zien hoe je kunt werken met de elektromagnetische en subtiele energieën die je lichaam tot leven brengen. Zij vormen de basis van je gezondheid,' aldus Donna Eden. ... De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin; Het Russische volk hunkert volgens Poetin naar nieuwe macht en aanzien. Zijn populariteit is grenzeloos onder vele Russen. In de biografie komen onder meer aspecten aan bod als persoonsverheerlijking, de afrekening met de nieuwe rijken en de media, pogingen de economie uit het slop te trekken, gijzelingen en buitenlandse politiek. De Russische Tragedie Onder Gorbatsjov En Jeltsin van E. Toonen uit het genre Geschiedenis & Politiek kopen? Enkele jaren geleden schreef de historicus Elbert Toonen het zeer verrassende De glorietijd van de Russen onder L.Breznjev, een doorbreking van het stilzwijgen dat over de sovjetgeschiedenis leek gevallen sedert de communistische partij de leidinggevende positie in Rusland prijs gaf en ... Naar een nieuwe alliantie tussen de tijger en de beer? Tijdens de Koude Oorlog was de 'Strategic Triangle' (de interactie tussen de VS, China en Rusland) grotendeels bepalend voor het verloop van de internationale politiek. In de post-Koude Oorlog wereld wordt er nog vaak gesproken over de Amerikaans-Russische relaties en komt de relatie tussen China en het westen ook nog wel eens aan bod. De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin. De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin . Stalin . Vladimir Poetin . Uitgevers Aspekt B.V., Uitgeverij. Top 33. De orchideeëntuin Totaal gesloopt Zilveren vleugels Nog lange niet Als het bloedt Staat van beleg....

INFORMATIE

AUTEUR
E. Toonen
DIMENSIE
4,49 MB
BESTANDSNAAM
De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin.pdf

OMSCHRIJVING

Enkele jaren geleden schreef de historicus Elbert Toonen het zeer verrassende De glorietijd van de Russen onder L.Breznjev, een doorbreking van het stilzwijgen dat over de sovjetgeschiedenis leek gevallen sedert de communistische partij de leidinggevende positie in Rusland prijs gaf en het sovjetwereldrijk letterlijk en figuurlijk uiteen viel. Op die periode vervolgde een thans met veel argwaan gadegeslagen nieuwe weg in de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten. Maar waar bleef Rusland dat immers na Brezjnev, die in zekere zin de laatste topperiode voor de sovjets maakte, onder Gorbatsjov en Jeltsin zo'n intense tragedie doormaakte? Is de wereld sedert 1991 niet vrij van elke sovjetagressie en is een tijdperk sedert 1917 niet geëindigd alsof er nu een nieuwe eeuw begint? Het raadsel is dat er op enkele buitenlandse titels na weinig over de Russische verandering en neergang is geschreven. Nu regeert steeds manifester en autarkische Poetin en Rusland lijkt zich in de richting van een nieuwe, gestroomlijnde hiërarchie te begeven. Bereidt zich een wederopstanding voor?

Wil je het boek lezen?De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Toonen. Lezen De Russische tragedie onder Gorbatsjov en Jeltsin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN