ORGANISATIES VERGELIJKENDERWIJS (7E DR)

ORGANISATIES VERGELIJKENDERWIJS (7E DR) - Lammers | Fthsonline.com

... sociologisch denken over organisaties 7e herziene editie 1997 aula 734 blz kan opengevouwen door de brievenbus, Gelezen Ophalen of Verzenden ... Lieveheersbeestje dat wegliep van huis PDF Download ... . € 4,00 20 apr. '20 's-Gravenhage 20 apr. '20. marius 's-Gravenhage. Voorwoord van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie' Een klassieke omschrijving van organiseren is volgens Thierry, H. (1968) 'het scheppen van doelmatige verhoudingen tussen mensen, middelen en handelingen teneinde bepaalde doelen te bereiken'. Hoe kijkt een socioloog tegen het verschijnsel organisatie aan? Waar organisatiekundigen, economen en ingenieurs een organisatie houden voo ... PDF ePUB - ORGANISATIES VERGELIJKENDERWIJS (7E DR) ... . Hoe kijkt een socioloog tegen het verschijnsel organisatie aan? Waar organisatiekundigen, economen en ingenieurs een organisatie houden voor een samenwerkingsverband in. In dat organisatiewereldje probeert een topleiding, geassisteerd door een loyale elite, het geheel van bovenaf te organiseren met het oog op haar officiële en officieuze doelen. Daarnaast, of daartegenin, echter streven van ... Prof.dr.C.J. Lammers doceerde van 1961 tot 1993 sociologie van de organisatie aan de Rijksuniversiteit te Leiden en is o.a. auteur van Organisaties vergelijkenderwijs (Aula) Productinformatie Binding : Paperback De intelligente organisatie is sensitief, slim en snel. Het is een beproefd managementconcept dat vele bedrijven en overheden toepassen. Het concept is beschreven in het boek van Daan van Beek. De intelligente organisatie verbetert haar prestaties en resultaten continu. Op basis van waardevolle inzichten, Big Data en onvervalste KPI's. GITP (Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie) is a HRD consultancy firm, founded in 1947 in collaboration with the Nijmegen University and the Tilburg School of Economics (Netherlands). Founders were Professor Dr. Theo Rutten (Dutch Minister of Education in 1948-1952) and Professor Jan de Quay (Dutch Prime Minister in 1959-1963). ). Their objective was to contribute to ......

INFORMATIE

AUTEUR
Lammers
DIMENSIE
5,55 MB
BESTANDSNAAM
ORGANISATIES VERGELIJKENDERWIJS (7E DR).pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek geeft allereerst een overzicht van de ontwikkelingen van de organisatiesociologie tot en met de jaren '70. In dit kader zijn de kernideeën samengevat van tientallen klassieke auteurs. Vervolgens wordt stilgestaan bij de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen in het sociologisch denken over organisatie in de jaren '80 en '90. Hiermee komen o.a. aan de orde: het nieuwe institutionamlisme, het feministisch of gender-perspectief, het postmodernisme, de populatie-ecologie van organisaties en de rationele-keuebenadering. In hoeverre gaat het hier om nieuwe genres van onderzoek, nieuwe paradigma's, nieuwe organisatietypen? En kan bij al dit nieuwe nog steeds worden gesproken van continuïteit en convergentie in de bestudering van organisaties? Tenslotte wordt ingegaan op de betekenis van de organisatiesociologie voor de Nederlandse organisatiekunde.

Wil je het boek lezen?ORGANISATIES VERGELIJKENDERWIJS (7E DR) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lammers. Lezen ORGANISATIES VERGELIJKENDERWIJS (7E DR) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN