Bibeb

Bibeb - Adinda Akkermans | Fthsonline.com

...uwe Pers, waar haar eerste echtgenoot, Walther Schaper, hoofdredacteur was ... Bibeb - 3 definities - Encyclo ... .Zij is later hertrouwd met George Lampe die directeur was van de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den ... In Bibeb gaan Roos Menkhorst en Adinda Akkermans op zoek naar de vrouw die als uitvinder van het portretterende vraaggesprek iedereen het hemd van het lijf vroeg, maar zelf tot haar dood in 2010 een mysterie bleef. De twee journalisten spraken tijdens hun zoektocht met een dertigtal doo ... bol.com | Bibeb, Adinda Akkermans | 9789021406558 | Boeken ... . De twee journalisten spraken tijdens hun zoektocht met een dertigtal door Bibeb geïnterviewden, ... Bibeb begon haar journalistieke carrière bij het Haarlems Dagblad, maar na de oorlog kwam zij bij Vrij Nederland. Daar groeide zij uit tot 'de moeder' en later 'de grootmoeder' van het genre. Tot 1997 schreef zij honderden interviews voor VN. Bibeb was de koningin van het interview. Ze interviewde iedereen van Roald Dahl tot Picasso. En nog zo'n zeshonderd anderen. Over haar eigen leven was nauwelijks iets bekend: ze liet zich niet ... Bibeb was beroemd om haar observaties, ze neemt de lezer meteen mee, je krijgt het gevoel dat je erbij bent. Die weilanden, dat kippetje, de stier heerlijke details. Berkeljon Het eerste wat opvalt is dat die 'ik' er zo sterk in zit. Er wordt vaak gezegd dat Bibeb een mysterie bleef voor de buitenwereld. Maar in de interviews leer je wel veel ... Bibeb, haar naam klinkt even raadselachtig als cartoonesk. Voor haar interviews in het weekblad Vrij Nederland renden mensen in de jaren zestig en zeventig naar de kiosk: iedereen wilde weten wie ... Als lid van de bieb kun je alles lenen: boeken, e-books, luisterboeken, films, games. Bovendien kun je cursussen volgen, lezingen bijwonen en meedoen aan allerlei activiteiten. Bibeb & VIP's (1965) - Bibeb. Vorige Volgende [p. 111] Wim van Genk: Ik ben een stuk grijs pakpapier. Willem van Genk (35) dee...

INFORMATIE

AUTEUR
Adinda Akkermans
DIMENSIE
4,77 MB
BESTANDSNAAM
Bibeb.pdf

OMSCHRIJVING

Ze interviewde Roald Dahl, Martin Luther King, Andy Warhol, Brigitte Bardot, Pablo Picasso en ruim zeshonderd bekende Nederlanders. Haar naam klinkt even raadselachtig als cartoonesk: Bibeb. Nederlands markantste interviewster viel samen met haar pseudoniem: zelfs haar kinderen noemden haar zo. Maar wie was zij? In Bibeb gaan Roos Menkhorst en Adinda Akkermans op zoek naar de vrouw die als uitvinder van het portretterende vraaggesprek iedereen het hemd van het lijf vroeg, maar zelf tot haar dood in 2010 een mysterie bleef. De twee journalisten spraken tijdens hun zoektocht met een dertigtal door Bibeb geïnterviewden, onder wie Willeke van Ammelrooy, Jan Cremer, Mensje van Keulen, Ruud Lubbers, prinses Irene en Erica Terpstra, maar ook met vrienden, familie en vroegere collega's van Vrij Nederland. Het resultaat is een even ontroerend als ontmaskerend portret.

Wil je het boek lezen?Bibeb in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adinda Akkermans. Lezen Bibeb Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN