De kleine verschillen die het leven uitmaken

De kleine verschillen die het leven uitmaken - Evelien Gans | Fthsonline.com

...catechese: een klein begin dat een groot verschil in de parochie kan uitmaken ... GUT taalgevoel: VERSCHIL MAKEN ... . Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus. Zijn geboorte vond plaats in een kleine uithoek ... De reden die de Oost Duitse kranten gaven voor de bouw van de muur was dat er gevaar dreigde vanuit West Berlijn door de groeiende militarisering. Deelvraag 2 Zoals gezegd, was het leven in Berlijn tijdens de Koude Oorlog geen pretje, maar veel vluchtpogingen waren er niet. Het kan veel verschil uitmaken als je iets vriendelijk vraagt in plaats van ... De kleine verschillen die het leven uitmaken: Een ... ... . Het kan veel verschil uitmaken als je iets vriendelijk vraagt in plaats van sommeert. Voeg een snufje zout toe aan een bord eten en je proeft het verschil; ook de andere smaken zijn prominenter. Eén persoon te veel in de lift kan het verschil zijn tussen een volle of een overbelaste lift. Nu maakt dus één man het verschil. Door zijn gewicht....

INFORMATIE

AUTEUR
Evelien Gans
DIMENSIE
6,36 MB
BESTANDSNAAM
De kleine verschillen die het leven uitmaken.pdf

OMSCHRIJVING

Jood, socialist, Nederlander - en zionist? In deze opmerkelijke studie wordt onder meer aan de hand van een tiental biografische schetsen de politieke en emotionele ontwikkeling in kaart gebracht van Nederlandse sociaal-democraten en socialistisch-zionisten als Henri Polak, Sam de Wolff, Monne de Miranda,Alida de jong, Salomon Kleerekoper, Meijer Sluyser e.a.: bleven zij zich volledig identificeren met de socialistische beweging waarbinnen joden geacht werden mensen - en Nederlanders - te zijn als ieder ander? Of omarmden zij nieuwe loyaliteiten in de vorm van jodendom en zionisme?De veranderende verhouding tussen jodendom, socialisme, Nederlanderschap en zionisme wordt niet alleen vanuit diverse prominenten geschilderd, ook de vele debatten binnen relevante organisaties (Poale Zion, NZB, SDAP, joodsche Raad) worden geanalyseerd. Ontrafeld en zo nodig ontmythologiseerd worden het streven naar assimilatie, de verschijningsvormen van Nederlands antisemitisme, de eisen van het radicaal-zionisme, de opleving van een joods-seculiere cultuur en het fenomeen van joodse zelfhaat.Dit belangwekkende boek handelt over de (on)mogelijkheden van een dubbele nationaliteit, over de controversiële kanten van het joods nationalisme, over de moeilijk grijpbare essentie van een etnische identiteit, over de 'gewoontes van het hart', én over het zionisme in Nederland, dat steeds meer is uitgegroeid tot een 'Israel-gevoel', waarbij de joodse staat fungeert als een familielid: naar buiten toe fel verdedigd en binnenskamers soms even fel bekritiseerd.

Wil je het boek lezen?De kleine verschillen die het leven uitmaken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Evelien Gans. Lezen De kleine verschillen die het leven uitmaken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN