De Vliegeraar

De Vliegeraar - Khaled Hosseini | Fthsonline.com

...liegeraar Sint-Baafs-Vijve. Willem Bouvier Cartonstraat 46, Sint-Baafs-Vijve - 056 60 77 47 De vliegeraar ... De karakters uit De Vliegeraar van Khaled Hosseini | Kunst ... ... . Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. De vliegeraar Auteur Khaled Hosseini Genre Psychologische roman. Eerste uitgave 2003 Pagina's 336 ... A ... bol.com | De Vliegeraar Van Kabul, Khaled Hosseini ... ... . De vliegeraar Auteur Khaled Hosseini Genre Psychologische roman. Eerste uitgave 2003 Pagina's 336 ... Als je de bioscoop verlaat, ben je blij en tegelijkertijd verdrietig. Blij dat je de film gezien hebt, blij dat je een geschiedenis meegemaakt hebt, maar verdrietig om een land dat zoveel lijdt en om de Afghanen die zoveel pijn is aangedaan. De vliegeraar is door miljoenen gelezen en de film zal door nog meer mensen worden gezien. -De Vliegeraar (2003) (gelezen)-Duizend schitterende zonnen (2007) (gelezen)-En uit de bergen kwam een echo (2013) (van plan) Samenvatting. Het begin van het boek gaat over de jeugd van Amir en Hassan die als twee beste vrienden opgroeien. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Het boekfenomeen De Vliegeraar raast nog steeds de wereld over en de onvermijdelijke verfilming was op voorhand al beladen. Dat schrijver Khaled Hosseini s zeer mo...

INFORMATIE

AUTEUR
Khaled Hosseini
DIMENSIE
10,58 MB
BESTANDSNAAM
De Vliegeraar.pdf

OMSCHRIJVING

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur. De vliegeraar is verfilmd door Marc Foster als The Kite Runner.

Wil je het boek lezen?De Vliegeraar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Khaled Hosseini. Lezen De Vliegeraar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN