Kind van de zee

Kind van de zee - Brenda Reid | Fthsonline.com

...ngelse kostschool terug naar Kreta. Hier is ze geboren en getogen en dit eiland voelt als haar echte thuis ... Kindvriendelijke hotels voor jullie nachtje weg met kind! ... . 'Van de Zee' behoort niet tot de absolute hoogtepunten van het oeuvre van Kloos, maar het is (ondanks wat schoonheidsfouten in de beeldspraak) toch een erg indrukwekkend gedicht. Er bestaat een opvallende anekdote over het gedicht Van de Zee: het behoorde tot de favoriete gedichten van de Indonesische dictator Soekarno. Kinderen der zee, Jozef Israëls, 1872 olieverf op doek, h 48,5cm × b 93,5cm Meer objectgegevens Deze l ... Soraia, kind van de zee van Leen Lefebre | Boek en ... ... . Kinderen der zee, Jozef Israëls, 1872 olieverf op doek, h 48,5cm × b 93,5cm Meer objectgegevens Deze lieflijke scène bevat een boodschap. De visserskinderen met hun armoedige kleding en schamele speelgoed geven ons een beeld van hun toekomst. Kind van de zee book. Read reviews from world's largest community for readers. Het is eind jaren zestig van de vorige eeuw. Na een jaar op een strenge En... De naam Margarita (Greet, Margreet) betekent; parel, druppel, dochter van de zee of kind van het licht. Margareta strooide zandkorrels op de zee waaruit parels groeide. De naam Maria (sterre der zee), Alma Mater , Isis en "de zee" of "de wateren" verwijzen naar de substantie als oerbron waarin en waardoor het bewustzijn leeft. De oudste jongen torst de last van het gezin op zijn schouder...

INFORMATIE

AUTEUR
Brenda Reid
DIMENSIE
7,86 MB
BESTANDSNAAM
Kind van de zee.pdf

OMSCHRIJVING

Het is eind jaren zestig van de vorige eeuw. Na een jaar op een strenge Engelse kostschool is de zeventienjarige Angel blij dat ze weer terug is op Kreta, het eiland waar ze geboren is en waar haar hart ligt. Zij en haar jeugdvriendin Chrissi zijn van plan om samen een vrolijke, luie zomer door te brengen in het bergdorp van hun jeugd. Maar dan overlijdt Angels moeder onverwacht. Haar vader, die zich geen raad weet met zijn opstandige dochter, wil dat Angel terugkeert naar Engeland. Zij en Chrissi besluiten samen weg te lopen en verschuilen zich in de grotten langs de kust van het Griekse eiland, waar in die tijd een hippiegemeenschap woont. Het leven is daar echter lang niet zo idyllisch als het eruitziet. Wanneer ze door hun onvolwassen roekeloosheid een arts nodig hebben die hen gratis en discreet kan behandelen, maken ze kennis met ene Constantinos. Angel wordt wanhopig verliefd op hem, maar wat ze niet weet is dat ze niet voor niets zo veel in hem herkent. Hun liefde is voorbestemd om dramatisch te eindigen.

Wil je het boek lezen?Kind van de zee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brenda Reid. Lezen Kind van de zee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN