Vrouwen Van Kaliber

Vrouwen Van Kaliber - Nelleke Manneke | Fthsonline.com

...Constantijn Huygens ging graag om met vrouwen van kaliber ... Vrouwen van kaliber | LangZullenWeLezen! ... . Gaarne door vrouwen omringd. Constantijn Huygens ging graag om met vrouwen van kaliber. Maar na de dood van zijn echtgenote Suzanna van Baerle ('Sterre') wenste de grote dichter, musicus en ... Als maatwerkbedrijf combineert Kaliber economische activiteiten met sociale doelstellingen. Wij stellen ruim 200 mensen te werk en zo verschaffen we duurzaam werk aan kwetsbare mensen. De geschenkmanden zijn een uiting van het professionele ... Deze vrouwelijke criminelen zijn van het kaliber Escobar ... ... . De geschenkmanden zijn een uiting van het professionele aanbod van Kaliber. Vrouwen van kaliber: politievrouwen in de twintigste eeuw. Nelleke Manneke. Uitgeverij Verloren, 1998 - Policewomen - 200 pages. 0 Reviews . Preview this book ... Doreleijers had een flink aandeel in de totstandkoming van de transfer en is trots dat het PSV is gelukt om Van Veenendaal definitief terug naar Nederland te halen. "Het is een compliment voor PSV en zeker ook de Eredivisie dat een speelster van dit kaliber bewust kiest voor onze competitie. Na een lange strijd kregen vrouwen in 1909 actief kiesrecht. In dit themanummer van Holland staat de vraag centraal op welke manier vrouwen zich sindsdien in de politiek hebben gemengd. De artikelen en overige bijdragen laten in al hun diversiteit twee dingen goed zien. Deze vrouwelijke criminelen zijn van het kaliber Escobar, El Chapo en John Gotti. meer dan 2 jaar geleden. Uncategorized. De grootste criminelen op aarde, zijn over het algemeen mannen. Althans, dat zou je denken. Maar achter veel mannelijke drugsbaronnen en andere mannelijke criminelen, schuilt vaak een machtige criminele vrouw. Vertalingen in context van "jouw kaliber" in Nederlands-Engels van Reverso Context: We zoeken artiesten van jouw kaliber. MANNEKE, NELLEKE - 1998 - Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Vrouwen van kaliber. N. Manneke. Geschiedenis Nog geen waardering Wees de eerste! Gelezen? Geef jouw waardering. Succesvol toegevoegd. Geef je mening Wat anderen schrijven over dit boek. Schrijf als ... Vrouwen van kaliber. politievrouwen in d Manneke. 0. Verschenen in...

INFORMATIE

AUTEUR
Nelleke Manneke
DIMENSIE
7,2 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwen Van Kaliber.pdf

OMSCHRIJVING

Vrouwen Van Kaliber 1e druk is een boek van Nelleke Manneke uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789075851038 Zowel in de vrouwenbeweging als in politiekringen zelf werd begin deze eeuw aangedrongen op aanstelling van vrouwen bij de politie. Zo zocht de Rotterdamse politiechef Roest van Limburg voor zijn strijd tegen de prostitutie een politieassistente, een beschaafde vrouw met 'ruime doch frisse levensopvatting' die 'iets aan sociale arbeid' had gedaan. Dina Sanson voldeed aan de criteria en nam in 1911 als eerste politievrouw achter haar werktafel plaats. Haar afkomst, opleiding en werkzaamheden stonden model voor die van veel politievrouwen van de eerste helft van deze eeuw. Vrouwen werden alleen geschikt geacht voor niet-repressieve taken en in een 'vrouwelijk rol' aangesteld en geaccepteerd. Zij deden jeugd- en zedenzaken en hielden, vanaf 1953, in uniform toezicht op de verkeersveiligheid. Zelfs als zij in risicovolle omstandigheden werkten, mochten politievrouwen tot in de jaren zeventig geen wapens dragen. Pas langzaam drong het besef door, dat onderdelen van het politiewerk op oneigenlijke gronden voor vrouwen gesloten bleven en dat het voor politievrouwen moeilijk was carri re te maken. Onder invloed van de tweede feministische golf werd de toegankelijkheid tot de arbeidsmarkt groter: vrouwen werden - in zeer kleine aantallen - toegelaten tot bijzondere dienstonderdelen en mochten de dagopleiding van de Nederlandse Politie Academie volgen. In de jaren tachtig en negentig kwam er binnen de politie aandacht voor andere aspecten van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen: de moeizame integratie van vrouwen binnen het korps en de combinatie carri re, relatie en gezin. Nog steeds zijn vrouwen binnen de politie veruit in de minderheid. Vrouwen van kaliber beschrijft boeiend en toegankelijk de gestage opmars van vrouwen binnen het Nederlandse politieapparaat en de ontwikkeling in het denken over de rol die vrouwen in deze organisatie kunnen en moeten spelen.

Wil je het boek lezen?Vrouwen Van Kaliber in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nelleke Manneke. Lezen Vrouwen Van Kaliber Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN