De overheid

De overheid - Walter Kanning | Fthsonline.com

...s over wet- en regelgeving van alle ministeries ... Digitale Overheid ... . Algemene informatie van alle overheden en de meest actuele bekendmakingen over het coronavirus (COVID-19). Werken bij de Overheid? Hier vind je het actuele aanbod van vacatures en stages van alle werkgevers binnen de Rijksoverheid. Via enkele stappen kunt u zich inschrijven voor de e-mailservice. Hiermee ontvangt u besluiten en andere berichten die ondermeer door gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl gepubliceerd worden. U kunt het type berich ... Werken bij de overheid | Intermediair ... .nl gepubliceerd worden. U kunt het type bericht instellen en van welke organisatie u deze berichten wenst te ontvangen. Aanmelden De overheid is van iedereen, voor iedereen, altijd, overal. Van geboorte-aangifte tot de wet op de lijkbezorging, van het stimuleren van theaterbezoek tot het bestrijden van de zware misdaad. Op tal van terreinen neemt de overheid maatregelen, vaardigt wetten uit, ziet toe op naleving. De overheid maakt een belangrijk deel uit van het economisch gebeuren in Nederland. Ook door de levering van goederen en diensten. Bij deze levering van goederen en diensten door de overheid wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten goederen, te weten: Geïnteresseerd in een baan bij de overheid? En wil je meer weten over de functies, salarissen of competenties? Lees hier meer over werken bij de overheid. Burgers en bedrijven moeten al hun zaken met de overheid veilig en makkelijk online kunnen doen. Homepage Digitale Overheid: portal met informatie voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met de ontwikkelingen op gebied van de digitale overheid overheid Volg dit. 07:43. Buitenland ... Spanje heft zondag de noodtoestand op en opent de grenzen weer voor reizigers uit zogenoemde Schengenlanden, met uitzondering van Portugal, en ook voor de ... 1 De bekendmaking van besluiten van een tot de centrale overheid behorend bestuursorgaan die niet tot een of meer belanghebbenden zijn gericht, geschiedt door kennisgeving van het besluit of van de zakelijke inhoud ervan in de Staatscourant, tenz...

INFORMATIE

AUTEUR
Walter Kanning
DIMENSIE
11,18 MB
BESTANDSNAAM
De overheid.pdf

OMSCHRIJVING

"""De overheid: haar financien en economisch beleid"" is een nieuw boek over openbare financien. Het is geschikt is voor studenten van HBO-niveau. ""De overheid: haar financien en economisch beleid"" onderscheidt zich door het eenvoudige woordgebruik. Een tweede onderscheidend punt is de ruime aandacht voor het institutionele kader waarbinnen het begrotingsbeleid en het economisch beleid van de overheid zich afspelen. Daarom is er aandacht voor de politieke context zonder tot politieke oordelen te komen alsmede voor de invloed van de Europese Unie op beide beleidsterreinen. De betekenis van de Economische en Monetaire Unie en daarmee van de Europese Centrale Bank nemen daarbij een centrale positie in. Toch is er ook ruime aandacht voor de theoretische achtergronden van het financiele en het economische beleid. Dit derde onderscheidende punt van het boek behandelt essenties van het macro-economische beleid met ruime aandacht voor het monetaire beleid. Ook de micro-economische benadering van het beleid van de overheid krijgt de volle aandacht. Veranderingen in de begroting van de overheid hebben grote gevolgen voor de economie van een land. In dit boek staat daarbij Nederland centraal. De grote samenhang tussen economie en politiek komt duidelijk voor het voetlicht. Walter Kanning is sedert 1975 werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam in de vakgroep economie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Komend uit het middelbaar onderwijs heeft hij samen met Arnold Heertje als (co)auteur vele boeken geschreven voor HAVO, VWO, MBO en HBO. Deze boeken hadden een dominante positie bij deze vormen van onderwijs in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. In 1991 promoveerde hij op het thema 'Economische Macht'. Zijn promotors waren A. Heertje en R. Selten. Vanaf 2001 is hij werkzaam in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in het bijzonder bij de afdeling Fiscale Economie."""

Wil je het boek lezen?De overheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Walter Kanning. Lezen De overheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN