Homoseksualiteit en de kerk

Homoseksualiteit en de kerk - Loon, Maarten van | Fthsonline.com

...rhouding tussen christendom en homoseksualiteit wordt op verschillende wijze gestalte gegeven ... Verschuiving zichtbaar in bezinning op homoseksualiteit ... ... . Bijbelteksten en standpunten van de katholieke en protestantse geloofsrichtingen bieden een waaier van mogelijke houdingen. Veel traditionele christenen zien homoseksualiteit, als belevening van seksuele gerichtheid, niet als evenwaardig ten opzichte van heteroseksualiteit De zoon en zijn vriend besloten lid te blijven van de kerk. "Samen willen ze het taboe doorbreken en echt wat veranderen binnen de kerk. Daar zijn mijn ... Homoseksualiteit binnen de kerk: 'Opeens werd onze zoon ... ... . "Samen willen ze het taboe doorbreken en echt wat veranderen binnen de kerk. Daar zijn mijn man en ik erg trots op", zegt Van Reenen. De Nashvilleverklaring laat pijnlijk duidelijk zien hoe het gesprek over homoseksualiteit en de kerk gemakkelijk leidt tot onderlinge verdeeldheid en afwijzing. John Lapré herkent dit maar al te goed vanuit zijn eigen leven. In het radioprogramma Onderweg vertelde hij afgelopen zomer hoe het ook anders kan. En als si...

INFORMATIE

AUTEUR
Loon, Maarten van
DIMENSIE
7,2 MB
BESTANDSNAAM
Homoseksualiteit en de kerk.pdf

OMSCHRIJVING

De discussie rondom homoseksualiteit in de kerk is sterk gepolariseerd. Gesprekken verlopen veelal moeizaam en praktijken zijn verschillend. Homoseksuele broeders en zusters vragen zich maar al te vaak af of zij wel veilig zijn binnen de christelijke gemeente. Zowel zij die voor het celibaat kiezen, als zij die een relatie van liefde en trouw aangaan, ervaren niet zelden afwijzing, onbegrip en eenzaamheid. Intussen hebben zowel homo- als heteroseksuele christenen te maken met een geïndividualiseerde, op het ik gerichte cultuur, ook op seksueel en relationeel gebied.Deze bundel wil een handreiking zijn aan kerken. Theologen en pastors uit verschillende kerken en met verschillende visiesop homoseksualiteit gingen – eerst op een symposium en nu in deze uitgave – in gesprek over wat samenbindt en hoe we kunnen omgaan met verschillen. Wat zij delen is dezelfde fundamentele geloofsovertuiging: Jezus Christus is de gekruisigde en opgestane Heer. In het geloof dat hetero- en homoseksuelen de opdracht hebben elkaar lief te hebben, elkaars lasten te dragen en zo de wet van Christus te vervullen. Aan hun bijdragen is toegevoegd een handreiking om in kerken en kringen het gesprek aan te gaan.

Wil je het boek lezen?Homoseksualiteit en de kerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Loon, Maarten van. Lezen Homoseksualiteit en de kerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN