Op weg naar de Noordkaap

Op weg naar de Noordkaap - Christian Oerlemans | Fthsonline.com

...de Noordkaap - Bekijk 280 reizigersbeoordelingen, 166 onthullende foto's en goede aanbiedingen voor Scandic Karasjok, op Tripadvisor ... Op weg naar de Noordkaap - RTV Oost ... . Op de Noordkaap kunt u, bij helder weer, genieten van het schitterende fenomeen 'de middernachtzon'. Hier lijkt de wereld echt op te houden! De terugreis voert via de kust van Noorwegen en de eilandengroep Lofoten naar de steden Trondheim, Lillehammer en Oslo. Op weg naar de Noordkaap, Christian Oerlemans, Uitg. Elixer. Kunstenvliegwerk > 900 berichten. Totaal aantal Berichten: 931 Geregistreerd: 23-07-2008 - CX 25 prestige automatic - Ami ... Roadtrip naar de Noordkaap: een onvergetelijke reis! ... . Elixer. Kunstenvliegwerk > 900 berichten. Totaal aantal Berichten: 931 Geregistreerd: 23-07-2008 - CX 25 prestige automatic - Ami 6 club break - ZX 1.4i break. Gepost: 10 juni 2014 09:51 PM van de voorpagina. Jack Kerouacs ... Formeel gaat de zon op de Noordkaap niet onder tussen 14 mei en 29 juli. Hiervoor en hierna zal het lange tijd niet enorm donker worden, maar merk je wel een groter verschil tussen dag en nacht. Door de extreme omstandigheden op het gebied van zonlicht, moet je helaas de keuze maken tussen mooie uitzichten en het Noorderlicht . Op de kaart vind ik Mörarp, met m'n kompas vind ik de goede richting en een kleine weg de stad uit. Ik ben anderhalf uur bezig geweest met de eerste anderhalve kilometer. En ik ben helemaal stuk, na een nacht doorrijden en de ergernis van mijn valse start....

INFORMATIE

AUTEUR
Christian Oerlemans
DIMENSIE
3,28 MB
BESTANDSNAAM
Op weg naar de Noordkaap.pdf

OMSCHRIJVING

Eind jaren vijftig begon de wereld te veranderen. Jack Kerouac bestseller On the Road zette hele volksstammen jongeren in beweging. Als je jong was kon je eigenlijk niet meer thuis blijven zitten. Je moest bijvoorbeeld druiven plukken in Frankrijk en bordenwassen in Zweden en het onontkoombare reisdoel was de Noordkaap: daar moest je geweest zijn. Christian Oerlemans en Cees, 21 en 23 jaar, besloten na een avontuur op de grote vaart in hun Citroën Traction Avant Normale, door hen Citney genoemd, dus ook af te reizen naar de Noordkaap. Ze vertrokken op 17 mei 1959 en hielden een levendig en humoristisch dagboek bij. Vijftig jaar later maakt Christian dezelfde reis opnieuw en met de wijsheid van de jaren, maar diezelfde onbevangenheid van toen in zijn observaties, maakt hij er een onderhoudend reisverslag van. De originele foto’s van Cees Lantzendörffer brengen het gebied prachtig in beeld.

Wil je het boek lezen?Op weg naar de Noordkaap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Christian Oerlemans. Lezen Op weg naar de Noordkaap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN