Homeros Odyssee

Homeros Odyssee - Bertus Aafjes | Fthsonline.com

...kens, met nieuwe ontdekkingen, commentaar en vele inleidingen door: mr ... Vertaling Grieks Homeros, Odyssee | Scholieren.com ... .drs.Gerardus W.J ... Homeros' Odyssee Vertaald door Frans van Oldenburg Ermke Algemene informatie; Het verhaal is 319 blz. lang en ik heb er ongeveer (ik heb het eigenlijk niet zo goed bijgehouden) 12 uur op gelezen. Het hoofdpersonage in het boek is Odysseus, maar buiten hem spelen vooral Penelope en Telemachos ook een grote rol. De Odyssee van Homerus Twintig jaar duurde het voordat de trouwe hon ... Homerus - Wikipedia ... . De Odyssee van Homerus Twintig jaar duurde het voordat de trouwe hond, die Odysseus bij zijn vertrek naar Troje achterliet, zijn baas terug zou zijn. Twintig jaar had de ouder geworden hond gewacht. Hoewel vermomd, is het de stem van zijn baasje die de oude hond een laatste poging doet ondernemen om op te staan. Odyssee Met een Odyssee wordt een lange, zware tocht bedoeld. De herkomst van de term is terug te voeren naar het klassieke Griekse dichtwerk van Homeros genaamd De Odyssee. In dit standaardwerk uit de klassieke literatuur gaat Odysseus op een lange en barre reis waarin hij getart en beproefd wordt door de goden. Salvador Dali, Rafaelesk hoofd in explosie (1951) Antieke literaire teksten met een ©vertaling door ben bijnsdorp.nl profiel. HOMEROS' Ilias HOMEROS' Odyssee SOFOKLES' Heerser Oidipous Homeros; Odysseia / De reizen van Odysseus (10) 34,99. Vergilius; Het verhaal van Aeneas / druk Heruitgave (2) 15,99. Bekijk de hele lijst. Alle bindwijzen en edities (5) Paperback 2004. 16,99. Uiterlijk 26 juni in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter ... The Odyssey begins after the end of the ten-year Trojan War (the subject of the Iliad), from which Odysseus, king of Ithaca, has still not returned due to angering Poseidon, the god of the sea.Odysseus' son, Telemachus, is about 20 years old and is sharing his absent father's house on the island of Ithaca with his mother Penelope and "the Suitors," a crowd of 108 boisterous young men who each ... Homer (/ ˈ h oʊ m ər /; Ancient Greek: Ὅμηρος Greek pronunciation: [hómɛːros], Hómēros) is the semi-legendary author of the Iliad and the Odyssey, two epic poems that are the central works of ancient Greek literature.The Iliad is set during the Trojan War, the ten-year siege of the city of Troy by a coalition of Greek kingdoms. It focuses on a quarrel between King Agamemnon and ... VERTAALHULP HOMERUS' ODYSSEE 2018 vragen, opmerkingen en/of commentaar, kun je mailen naar:Wiebe Koopmans. Vooraf: zorg ervoor dat je het Griekse font hebt geïnstalleerd: Voor PC (Windows en dergelijke): download hier het "Griekse font", sla het op op een plaats waar je het kun...

INFORMATIE

AUTEUR
Bertus Aafjes
DIMENSIE
4,48 MB
BESTANDSNAAM
Homeros Odyssee.pdf

OMSCHRIJVING

In 1958 besloot Aafjes de tocht van de Griekse held Odysseus aan de hand van Homerosâ Odyssee na te reizen door het Middellandse Zeegebied. Hij herlas en vertaalde de Odyssee en probeerde aan de hand van de tekst de Homerische geschiedenis te reconstrueren. Odysseus achterna reizend legde hij zoâ n dertigduizend kilometer af, en sloot hij met afronding van zijn reis ook een Odyssee af.Over deze onderneming schreef hij: â Ik moest de Odyssee natuurlijk in zijn geheel herlezen â ik moest het bovendien vertalen. Ik probeerde de Homerische gebeurtenissen in de landschappen terug te vinden. Omgekeerd was het zoeken en terugvinden van Homerische landschappen steeds meer van invloed op mijn vertaling.â Al moet Aafjes bijna drieduizend jaar terugreizen in de voetsporen van de Griekse held en zijn dramatische geschiedenis, Aafjes is de ideale reisleider.

Wil je het boek lezen?Homeros Odyssee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bertus Aafjes. Lezen Homeros Odyssee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN