Hoe de rijken de wereld regeren

Hoe de rijken de wereld regeren - Michael Parenti | Fthsonline.com

...m de ongelijke verdeling in deze wereld nog eens ter sprake ... Hoe de rijken regeren - Sargasso ... .In de reeks over armoede in België werd de gewone burger gade geslaan, terwijl nu de investeerder, de voorzitter van bedrijven en de multinationals samen met de politici de aandacht kregen. 2011 - The Face of Imperialism, in het Nederlands vertaald als Hoe de rijken de wereld regeren, EPO, 2012. 2015 - Profit Pathology and Other Indecencies, in het Nederlands vertaald als Winsthonger, EPO, 2016. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 5 aug 2019 om 0 ... Hoe de rijken de wereld regeren door Michael Parenti ... ... . Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 5 aug 2019 om 09:35. De tekst is beschikbaar onder ... De Omajjaden vormden een dynastie die duurde van 661 tot 750 en het gehele Arabische Rijk bestuurde. In totaal regeerden veertien leden van de Omajjaden clan als kalief over de toenmalige islamitische wereld. Nadat de Omajjaden in 750 werden verslagen door de Abbasiden, zette de gevluchte prins Abd al-Rahman I de dynastie voort in Spanje tot ... See on Scoop.it - Mijn gazet Kritiek op de politiek van de Verenigde Staten was tijdens de regering-Bush schering en inslag. Die kritiek bekoelde wat onder Obama. In zijn boek houdt hij Washington verantwoordelijk voor het bewust in de hand werken van de armoede in de wereld. De States doen dit volgens de auteur voornamelijk… Complottheorieën: wie regeert de wereld? Hij voorspelde de kredietcrisis, werd met de handel in goud en passant miljonair en schreef het ene boek na het andere. De Britse ngo riep op om 'de regels te herschrijven', zodat deze 'duizelingwekkende' ongelijkheden gecorrigeerd worden. Geheimzinnigheid. Op de lijst van de rijkste mensen van Forbes staan directeuren van grote corporaties, hedgefondsmanagers en filantropen. Bovenaan staat Bill Gates met een geschat vermogen van 79,2 miljard dollar. Complottheorie: Geheime genootschappen regeren de wereld Een netwerk van geheime clubs regeert de wereld. Zo luidt een aantal van de bizarste complottheorieën, die gemeen hebben dat alles in het diepste geheim gebeurt en de leden vrijwel uitsluitend mannen zijn. Bij het woord elite denken de meeste mensen aan een groep rijke lieden die zichzelf vermaken met deftige feestjes en paardenraces. Maar het is iets totaal anders. De elite, althans het deel van de elite dat zich de illuminati ("de verlichten") noemt, bestaat in de kern uit 13 steenrijke, zionistische families die voortdurend met elkaar in verbinding staan. Meer dan 1200 jaar geleden hoort Nederland bij het enorme Frankische rijk. Karel de Grote is de koning. Waarschijnlijk krijgt hij die bijnaam omdat hij zo'n groot rijk bezit. Maar hij is zelf ook groot. In de middeleeuwen zijn de mensen kleiner dan nu. Karel is 1 meter 84 en steekt met kop en schouders boven de meeste mensen uit....

INFORMATIE

AUTEUR
Michael Parenti
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Hoe de rijken de wereld regeren.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe de rijken de wereld regeren 1e druk is een boek van Michael Parenti uitgegeven bij Epo, Uitgeverij. ISBN 9789491297199 Een klein groepje mensen, goed voor minder dan 1% van de wereldbevolking, dat ervan droomt om van de hele planeet een derdewereldgebied te maken: het had het script van de nieuwe sciencefictionfilm van George Lucas kunnen zijn maar het is helaas het vertrekpunt van het nieuwe boek van Michael Parenti. Helaas: omdat Parenti niet aan fictie doet. Waarom zou je, als de realiteit spectaculairder is? Als je effectief te maken krijgt met een elite die een nieuwe wereldorde wil scheppen waarin het kapitaal alles overheerst, waar geen openbare sector meer bestaat en waar over vakbonden niet meer gesproken wordt? 'Ze willen korte metten maken met een welvarende, geletterde, effici nt georganiseerde arbeidersklasse, maar ook met een hoogopgeleide middenklasse die eigen plannen en ambities koestert', waarschuwt de auteur. Zeg niet dat u het niet wist.

Wil je het boek lezen?Hoe de rijken de wereld regeren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michael Parenti. Lezen Hoe de rijken de wereld regeren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN