Inperking vrijheid van onderwijs

Inperking vrijheid van onderwijs - C.E.H.J. Verhoef | Fthsonline.com

...onomische gevolgen. Inperking van onderwijsvrijheid lost niets op het islamitische haga lyceum blijft de gemoederen verhitten ... Vrijheid en mensenrechten - Amnesty International ... . niet alleen de vrijheid van onderwijs moet eraan geloven, ook heel wat nuance lijkt verloren te gaan. advalvas nr 17 fi 22 mei 2019 9 oPinie wisselColumn reageren? Omail naar [email protected] Inperking vrijheid van onderwijs de maatschappelijke noodzaak tot herziening van artikel 23 van de grondwet C.E.H.J. Verhoef. Nederlands | Paperback € 18,95 + 37 punten . Op bestelling, levertermijn 1 à 4 weken. Eenvoudig bestellen ... Broekhuis | Inperking vrijheid van onderwijs, C.E.H.J. Verhoef ... .E.H.J. Verhoef. Nederlands | Paperback € 18,95 + 37 punten . Op bestelling, levertermijn 1 à 4 weken. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis ... Inperking vrijheid van onderwijs door Verhoef, C.E.H.J., EAN 9789461535955. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Verhoef, C.E.H.J. - Inperking vrijheid van onderwijs. de maatschappelijke noodzaak tot herziening van artikel 23 van de grondwet Koop nu Inperking vrijheid van onderwijs van C.E.H.J. Verhoef bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen!...

INFORMATIE

AUTEUR
C.E.H.J. Verhoef
DIMENSIE
6,79 MB
BESTANDSNAAM
Inperking vrijheid van onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

De vrijheid van onderwijs (art.23 van de grondwet) verschaft ouders het recht op basis van een geloofsovertuiging een school te stichten. Was dit de bedoeling van Thorbecke toen hij dit recht in 1848 in de grondwet vastlegde? Wat wordt precies bedoeld met de vrijheid van richting, van oprichting en van inrichting?Artikel 23 spreekt ook over 'deugdelijk onderwijs', maar hoe 'deugdelijk' is ons onderwijs, wanneer op sommige christelijke scholen de Bijbelse verhalen boven de verworvenheden van de wetenschap worden gesteld? Scholen behoren tot de publieke ruimte; in hoeverre wordt hier recht gedaan aan de grondwettelijke scheiding van kerk en staat?Christelijke scholen gaan uit van 'joods-christelijke' waarden, maar in hoeverre zijn die authentiek joods, c.q. christelijk? Wat is 'christelijk' onderwijs? In hoeverre verschilt dit van openbaar onderwijs, wanneer beide dezelfde algemeen menselijke waarden en normen willen overdragen?In 1848 was er sprake van een relatief homogene Nederlandse samenleving. Onze huidige maatschappij is multicultureel, multi-etnisch en multireligieus en op het onderwijs na, vrijwel volledig ontzuild. Is het maatschappelijk nog aanvaardbaar dat de godsdienstige verkokering van ons onderwijs blijft voortbestaan, terwijl onze samenleving vraagt om een onderwijsbestel dat de integratie van allochtone en autochtone jongeren bevordert en de kloof tussen kansarme en kansrijke leerlingen verkleint? Het antwoord ligt bij een inperking van de vrijheid van onderwijs en de keuze voor de 'gemengde school'.

Wil je het boek lezen?Inperking vrijheid van onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.E.H.J. Verhoef. Lezen Inperking vrijheid van onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN